Naslovna / Vijesti / Društvo / Obilježen Svjetski dan bez automobila

Obilježen Svjetski dan bez automobila

Evropska nedelja mobilnosti završila se u nedelju 22. septembra sa obilježavanjem Svjetskog dana bez automobila, pod sloganom “Hodajmo zajedno”.

Evropska nedelja mobilnosti se završila se u nedelju 22. septembra sa obilježavanjem Svjetskog dana bez automobila, pod sloganom “Hodajmo zajedno”. Dan bez automobila ove godine počeo je zatvaranjem Ulice Kralja Petra I za saobraćaj motornih vozila i otvaranjem za pješake i bicikliste tačno u 12h, nakon čega su počele aktivnosti u saradnji sa Turističkom organizacijom i učenicima osnovne škole “Boško Buha” i nevladinim organizacijama.

Zajednica opština Crne Gore, u okviru  projekata „Energetski efikasna urbana mobilnost u zemljama Jugoistočne Evrope –u saradnji sa GIZ-om, Otvorenim regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu – energetska efikasnost , je podržala opštine Pljevlja i Rožaje u realizaciji aktivnosti tokom ENM od 16-22.09.2019. godine.

ENM u opštini Pljevlja je obilježena trajnim mjerama tako da je urađeno postavljanje parkinga za bicikle, vertikalne signalizacije u blizini osnovne škole na Gukama, oslikavanje i postavljanje horizontalne signalizacije ispred vrtića JPU “Eko Bajka”, i postavljanje klupa za pješake na Trgu 13.jul.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Počela isplata stipendija i studentskih kredita

Ministarstvo prosvjete je obezbijedilo sredstva za isplatu stipendija i studentskih kredita za septembar i oktobar …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *