Naslovna / Vijesti / Društvo / Đukanović čestitao Dan rudara

Đukanović čestitao Dan rudara

Predsjednik Crne Gore uputio je čestitku povodom obilježavanja 24. septembra Dana rudara, predsjedniku Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Aleksandru Mitroviću, izvršnom direktoru Slavoljubu Popadiću i svim rudarima u Crnoj Gori.

“Izražavam duboko poštovanje za težak i odgovoran posao koji obavljate, i za značajan doprinos privrednom i ukupnom napretku Crne Gore. Posebno snažan doprinos razvoju Pljevalja i Crne Gore dao je i daje Rudnik uglja. Stabilno poslovanje i značajne investicije koje su omogućile modernizaciju proizvodnje, rezultati su boljim radnim uslovima i socijalnim položajem zaposlenih. Skoro otvaranje Podmorskog energetskog kabla kojim se Crna Gora povezuje sa Italijom i Evropom, potvrđuje i opravdanost nove organizacione strukture kojom je Rudnik povezan sa Elektroprivredom. Vjerujem da će menadžment Rudnika, kao i svi zaposleni, prepoznati ovu šansu za još intenzivnijim razvojem Pljevalja i Crne Gore”, navodi Đukanović.

Prema njegovim riječima, samo predanim radom i većom posvećenošću možemo pametnije iskoristiti resurse kojima raspolažemo i poboljšati kvalitet života svakog pojedinca.

“To najbolje razumiju rudari, koji su izuzetno odgovorni i posvećeni ljudi. Upravo radeći tako prešli smo dug put od jedne od najmanje razvijene do najdinamičnije ekonomije Zapadnog Balkana danas, obnovili nezavisnost, postali članica NATO-a i ostvarili značajan napredak u procesu pristupanja EU. Uvjeren da dijelimo iste vrijednosti i viziju budućeg razvoja Crne Gore, još jednom vam čestitam praznik i želim sreću i nove uspjehe u daljem radu, i upućujem pozdrave svim učesnicima svečane akademije”, dodaje se u čestitci Đukanovića.

O RTPV

Pročitajte i

Na koronavirus pozitivno još 212, četiri slučaja u Pljevljima

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 857 uzorka na …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *