Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Minimalna potrošačka korpa u avgustu iznosila 642,20 eura

Minimalna potrošačka korpa u avgustu iznosila 642,20 eura

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u Crnoj Gori za avgust ove godine iznosila je 642,20 eura, saopštio je MONSTAT.

Od ukupne vrijednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 271,50 eura, a izdaci za neprehrambene proizvode i usluge 370,70 eura.

“Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u avgustu u odnosu na jul zabilježila je rast od 0,1 odsto”, navode u MONSTAT-u.

Izdaci za hranu i bezalkoholna pića u avgustu u odnosu na prethodni mjesec zabilježili su rast od 0,2 odsto, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge ostali na istom nivou.

Vrijednost minimalne potrošačke korpe za četvoročlano domaćinstvo čine minimalni mjesečni izdaci koji se odnose na hranu i bezalkoholna pića i neprehrambene proizvode i usluge. Za izračunavanje minimalnih izdataka koji se odnose na hranu i bezalkoholna pića koriste se prosječne cijene u tekućem mjesecu i mjesečne količine u kilogramima za četvoročlano domaćinstvo. Za izračunavanje vrijednosti korpe neprehrambenih proizvoda i usluga koriste se indeksi potrošačkih cijena.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Za projekat 1000 plus se prijavilo pet banaka, poziv za građane u oktobru

Pet komercijalnih banaka prijavilo se na osnovu javnog poziva u okviru četvrte faze projekta „1000 …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *