Naslovna / Vijesti / Društvo / Održana šesta sjednica Odbora za finansije, ekonomiju i razvoj

Održana šesta sjednica Odbora za finansije, ekonomiju i razvoj

U raspravi o predloženim izmjenama Odluka o pravu korišćenja na nepokretnostima na kojima pravo raspolaganja ima Opština Pljevlja, vezanim za upravljanje garažom za parkiranje članovi Odbora iz opozicije su izrazili rezervu da je dobro rješenje da se upravljanje garažom iz nadležnosti Komunalnih usluga prenese na Čistoću. Slavica Batizić je pitala koji su ekonomski intresi ove odluke. Ona je ukazala da Odbor nema dovoljno  elemenata za odlučivanje. Milovan Gogić je pitao koje su namjere lokalne uprave sa komunalnim preduzećima. On je ocijenio da je nejasno kako će ove promjene poboljšati stanje u preduzeću Komunalne usluge. Milojica Tešović je kazao da je ovo primjer parcijalnog rješavanja problema. Avdo Ajanović je istakao da je ovo adekvatno rješenje i da Čistoća ima više kapaciteta da upravlja poslovima oko naplate parkiranja. On je ukazao da pijaca i garaža donose gubitke Komunalnim uslugama. Odbor je sa četiri glasa iz redova većine usvojio ove odluke dok su opozicioni članovi bili protiv.

U raspravi o Izvještaju o izvršenju Budžeta opštine Pljevlja za prvih šest mjeseci 2019. godine Milojica Tešović je ukazao da je realizacija planiranog svega 29,7 %. Tešović je ocijenio da su izostali predlozi mjera za poboljšanje stanja lokalnih finasija. On je pitao  šta je urađeno da stanje promjeni posebno u oblasti naplate naknada. Milovan Gogić je istakao činjenicu da je nisko ostvarenje kapitalnog dijela Budžeta. Avdo Ajanović je kazao da su prihodi u prvoj polovini 2018. bili naplaćeni u manjem procentu a da je 2018. ostvarena rekordna realizacija Budžeta. Ajanović je naveo da je realizicija Budžeta na dan 16. septembar tekuće godine 8,2 miliona evra. On je ukazao da su značajno smanjene obaveze Opštine po osnovu ranijih dugova. Ajanović je najavio da će Vlada Crne Gore na sjednici koja će se održati u oktobru u Pljevljima  donijeti odluke koje će dodatno popraviti prihode Opštine. Ajanović je istakao da će realizacija Budžeta do kraja godine biti veća nego 2018. Sekretarka Sekretarijata za finansije Biljana Vukanić ja ukazala da je realizacija Budžeta u prvoj polovini godine uobičajena i da nije bilo potrebe za posebnim mjerama. Odbor je sa četiri glasa za i tri protiv podržao Izvještaj o izvršenju Budžeta opštine Pljevlja za prvih šest mjeseci 2019.godine.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *