Naslovna / Vijesti / Društvo / Dio kasarne “Vladimir Knežević Volođa” biće ustupljeni opštini za potrebe javnih službi

Dio kasarne “Vladimir Knežević Volođa” biće ustupljeni opštini za potrebe javnih službi

Ministar odbrane Predrag Bošković boravio je u radnoj posjeti opštini Pljevlja, gdje se sastao sa predsjednikom gradske uprave, Igorom Golubovićem. Dogovoreno je da se jedan dio kasarne “Vladimir Knežević Volođa” ustupi opštini za potrebe javnih službi.

Veći dio kasarne Ministarstvo odbrane će zadržati za  sopstvene potrebe, obzirom da je u Pljevljima stacionirana Druga pješadijska četa, koja će iduće godine dobiti značajna sredstva za modernizaciju. Ono što je najvažnije,istakao je ministar Bošković je činjenica da će u Pljevljima biti stacionirana većina snaga na sjeveru Crne Gore i zbog toga je neophodno privesti namjeni postojeće objekte i značajnije – izgraditi nove na prostoru kasarne“Vladimir Knežević Volođa”.

Sa predsjednikom opštine Pljelja dogovoreno je i da na prostoru nekadašnjeg malog logora u okviru kasarne bude izgrađena stambena zgrada za potrebe pripadnika Vojske Crne Gore stacioniranih u Pljevljima. Kako je poručio ministar radi se o zahtjevnom infrastrukturnom projekatu.

Ministar Bošković kazao je da misli da je napravljen taj prvi, odlučujući korak kako i na koji način riješiti jedno pitanje, koje će zahtijevati duži vremenski period, nakon kojeg će kasarna biti infrastrukturno riješena.

Predsjednik opštine Igor Golubović istakao je da ga raduje što je Vlada, odnosno Ministarstvo odbrane opredijelilo Pljevlja za stalno prisustvo vojske, što će, kako vjeruje, gradu donijeti dodatne aktivnosti, dešavanja, ali i prihode. “Dogovorili smo način kako da smanjimo troškove vezano za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i na koji način da što više spustimo cijenu gradnje tih stanova“, kazao je Golubović i pojasnio koje javne službe će biti smještene u sadašnjoj kasarni.

Opština će i dalje nastaviti da koristi objekte Velikog logora opredijeljenog za RTV Pljevlja, za Akademski centar, odjeljenje dječijeg vrtića i, najvjerovatnije, kako je dalje dodao Golubović, muzičku školu, tako da ovaj sačuvani objekat iz austrougarskog perioda, jako značajan za Pljevlja, nastavlja da živi upravo u obliku kakav i zaslužuje,”zaključio je Golubović.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Održan III Oldtajmer skup Pljevlja

Učestvovalo je 27 automobila iz Crne Gore. Izložba oldtajmera i proglašenje pobjednika je bila upriličena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *