Naslovna / Vijesti / Politika / Локална власт има два аршина

Локална власт има два аршина

Одборник Нове српске демократије, Милан Мијо Лекић, поставио је одборничко питање предсједницима општине и Скупштине да ли ће они предузети нешта по питању селективног одлучивања о уступању сала Скупштине општине, Дома културе, Дома војске па чак и Гимназије „Танасије Пејатовић“ рекавши следеће:

Господо предсједници, од када је на сцени у Црној Гори спровођење антисрспке политике,  из дана у дан у нашој општини све се више интензивира проблем око обезбјеђивања простора за одржавање културних манифестација. Локална власт има два аршина приликом одлучивања  коме ће уступити сале за одржавање културних манифестација.

Када је у питању одржавање културних манифестација из бошњачке и муслиманске баштине није проблем обезбиједити салу Дома културе, скупштинску салу, салу Дома војске па чак и свечану салу Гимназије „Танасије Пејатовић“. На другој страни, када је потребно одржавање културних манифестација из српске баштине немогуће је добити салу Дома културе, скупштинску, салу гимназије па чак ни Дома војске.

  • Тако је 2018.године забрањена сала Дома војске за одржавање Свечане Академије поводом прославе градске славе Свете Петке и стогодишњице уједињења Црне Горе и Србије;
  • За промоције књига и књижевних вечери у организацији српске православне цркве, Матице Српске и Српског Културног Центра „Патријарх Варнава“ нема шансе да се добије сала Дома војске а камоли сала Скупштине општине или сала Дома културе.

На другој страни без проблема и несметано се одржава прослава 450 година постојања Хусеин Пашине џамије у сали Дома културе, промоција књиге „Пљеваљско муфтијство,“ у сали Дома војске организовање програма поводом рођења посланика Мухамеда.

Гимназија, коју је основала Краљевина Србија и Рашко-призренска епархија са пљеваљским свештенством 1901.године, установа историје, традиције и образовања не дозвољава да публициста и књижевник Драгослав Бокан одржи предавање о Патријарху Варнави, најугледнијем Пљевљаку у историји Пљеваља до сада а сигуран сам и убудуће, Патријарху Варнави који је у својој педесетој години живота постао четрдесети Патријарх у српској православној цркви.

На другој страни та иста гимназија дозвољава прославу „Ноћ вјештица“: пагантски, келтски, сорошевски празник; одобрава главном муфтији Зукорлићу да, на Дан општине – 20.новембар, промовише Санџак и Пљевља као главни град Санџака, дозвољава НАТО лобистима да промовишу НАТО пакт.

И на крају, Милан Мијо Лекић се обратио одборницима ДПС-а и представницима локалне власти следећим ријечима:

Господо из ДПС-а, овакво понашање локалне управе, сигурни будите, није добронамјерно, не води добру, не доприноси унапређењу мултиетичности, мултикултуралности, складу националних односа, овакво понашање локалне управе ремети добре националне односе, завађа бошњачки и муслимански народ са српским народом.

Јавно вас упозоравам да је последњи тренутак да прекинете са дискриминацијом српског народа на овај и сваки други начин. Ви добро знате како су се ружне ствари на нашим просторима дешавале и у даљој и у ближој прошлости а све због бацања злог сјемена мржње између православаца и муслимана – бошњака. А Ви и даље сада радите исто. Ви директно оваквим поступцима бацате сјеме раздора, мржње и неповјерења између православаца и муслимана – бошњакa. Истини за вољу, сва Ваша моћ се и заснива на: подјелама, раздору и мржњи.

Искрено се надамо да ће Пљевљаци имати мудрости и зрелости и прозрети Ваше прљаве и приземне игре на којима преживљавате све ове године.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ ПЉЕВЉА

O RTPV

Pročitajte i

Saopštenje za javnost povodom šovinističkih poruka u Pljevljima

Povodom šovinističkih poruka usmjerenih protiv naših sugrađana – pripradnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *