Naslovna / Vijesti / Društvo / U Pljevljima počeli ,,Dani nauke”

U Pljevljima počeli ,,Dani nauke”

U Pljevljima će u naredna dva dana biti prezentovani otvoreni dani nauke. Organizator je Američki ugao Pljevlja. Prezentaciji će prisustvovati učenici osnovnih i srednjih škola iz Pljevalja.

Budući da je napredak tehnologije olakšao različite sfere života i doprinio razvoju čovječanstva, pitanja koja se, u savremenom dobu, često postavljaju su da li je sve veća upotreba tehnologije zaista potrebna i postoji li opasnost od njenog prekomjernog razvoja. Zahvaljujući naučnom i tehnološkom progresu, u mogućnosti smo da odgovorimo na brojne izazove sa kojima se susrijećemo, ali vodeći računa u kojem smjeru nas tehnologije vode, vodeći računa da ljudska zajednica odlučuje o njihovom smjeru.

Ministarstvo nauke organizator je festivala pod nazivom ,,Dani nauke”  koji se održava u više gradova u Crnoj Gori. Učenici srednjih i osnovnih škola kako iz gradskih tako i iz seoskih područja u Pljevljima biće u mogućnosti da prisustvuju prezentacijama raznih inovacija.

Danas je naša televizija bila u posjeti Američkom uglu koji je organizator prezentacije u Pljevljima. Naše kamere zatekle su učenike gimnazije ,,Tanasije Pejatović” kako ispituju naučna dostignuća, sa njima je i bila profesorica informatike  Mirka Popadić koja nam je prenijela svoje utiske.

O Boriša Kankaraš

Pročitajte i

Za tri godine primljeno 515 vojnika po ugovoru

Ministarstvo odbrane je nakon spovedenih intervjua i provjera protekle sedmice u Vojsku Crne Gore primilo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *