Naslovna / Vijesti / Društvo / Danas je svjetski Dan učitelja

Danas je svjetski Dan učitelja

U svijetu se danas obilježava 5. oktobar Međunarodni dan učitelja, posvećen suštinskoj ulozi učitelja u pružanju relevantnog i odgovarajućeg znanja djeci, mladim ljudima i odraslima.

Svjetski dan učitelja, proglasile su Ujedinjene nacije 5. oktobra 1993. godine, sa ciljem da se istakne uloga učitelja u obrazovanju i razvoju djece i naglase principi i preporuke o položaju učitelja i nastavnika.

Sindikat prosvjete Crne Gore pozvao je članstvo i prosvjetne radnike da se ugledom i autoritetom bore za vraćanje dostojanstva toj profesiji i njene pravedne valorizacije u demokratskom društvu, a prenosi RTCG.

Iz te radničke organizacije povodom 5. oktobra Svjetskog dana nastavnika kazali su da prosvjetni radnici treba da znaju da je Sindikat jak i spreman na borbu za poboljšanje položaja profesije onoliko kolika mu je i podrška članstva.

Crnogorski ministar prosvjete Damira Šehović poručio je da nastavnici imaju podršku Vlade da budu oslonac društva i dodao da Ministarstvo, u pregovorima sa Sindikatom, razmatra sve održive načine za povećanje zarade prosvjetnih radnika.

On je u čestitki povodom 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja, naveo da je svako postignuće imalo za temelj najbliže okruženje – porodicu, prijatelje i školu, zaključeno je u informaciji koju  prenosi RTCG.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

U Vojsku primljen 141 vojnik po ugovoru

Ministarstvo odbrane je nakon spovedenih intervjua i provjera, u Vojsku Crne Gore primilo 141 vojnika. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *