Naslovna / Vijesti / Kultura / „Ivo Vizin – kapetan od snova“

„Ivo Vizin – kapetan od snova“

Predstava „Ivo Vizin – kapetan od snova“, sa Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta, izvedena je u petak 4. oktobra 2019. godine, u 18 sati, u Domu kulture u Pljevljima. Ovim gostovanjem započta je realizacija novog projekta „Podgoričko Gradsko za sjever”, koji je podržalo Ministarstvo kulture, a koje je za pljevaljske mališane obezbijedio Sekretarijat za društvene djelatnosti oštine Pljevlja.

Jedan od ciljeva novog repertoarskog koncepta Gradskog pozorišta jeste da njihove predstave  dopru do što šireg sloja publike i to ne samo u Podgorici već u cijeloj Crnoj Gori, sa posebnim fokusom na sjever zemlje koji je često nepravedno zapostavljen.

Ovim projektom daju i mali doprinos edukaciji i njegovanju teatarske publike (posebno najmlađe) u ovom dijelu države, u nadi da će ovaj i slični poduhvati postati ustaljena praksa.

Predstavu „Ivo Vizin – kapetan od snova“, prema tekstu Jelene Lele Milošević, režirao je Zoran Rakočević. Komad govori o najpoznatijem kapetanu iz Boke i prvom Slovenu koji je oplovio svijet. To je i topla priča o ljubavi, odrastanju, napuštanju i, na kraju, o pobjedi dobra nad zlom. Gradsko pozorište predstavu je uradilo u koprodukciji sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu i Kulturnim centrom „Nikola Đurković” iz Kotora. Riječ je o pobjedničkom komadu trećeg Konkursa za najbolji dramski tekst za djecu i mlade koji realizuje ASSITEJ centar Crna Gora.

U predstavi su igrali: Vule Marković, Jelena Simić, Sanja Popović, Miloš Pejović, Goran Slavić, Branka Femić, Pavle Popović i Pavle Ilić.

Pored reditelja, u autorskom timu su i dramaturškinja Dragana Tripiković, scenografkinja Smiljka Šeparović-Radonjić, kostimografkinja Dragica Laušević, kompozitor Nemanja Bečanović i koreografkinja Slavka Nelević. Dizajn svjetla potpisuju Zoran Rakočević i Slavka Nelević.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *