Naslovna / Vijesti / Društvo / Uskoro takmičenje „ENERGIJA U ŽICI“, prijava ekipa do 10. oktobra

Uskoro takmičenje „ENERGIJA U ŽICI“, prijava ekipa do 10. oktobra

Na takmičenju će učestvovati učenici drugog i trećeg razreda onih škola koje u svom profilu imaju zanimanja iz oblasti elektrotehnike. Poziv je upućen srednjim stručnim školama iz Tivta, Nikšića, Berana, Pljevalja, Rožaja, Bijelog Polja i Podgorice.

“Energija u žici” prerasta u tadicionalno takmičenje na kojem naši srednjoskolci imaju priliku da pokažu stečena znanja i vještine iz oblasti eleketrotehnike kroz teorijski i praktični rad. Prošlogodišnje takmičenje je pokazalo da je ovo projekat koji je značajan za obrazovno-vaspitene ustanove, učenike, ali i CEDIS. Tačnije cilj projekta je da se uvežu obrazovne institucije u kojima se stiču znanja i vještine za zanimanja koja su CEDIS-u potrebna za obavljanje osnovne djelatnosti. S obzirom da će se takmičenje održati ove godine u Centru za obuku, učenici će imati priliku da se i neposredno upoznaju sa osnovnom djeltnošću CEDIS-a – istakla je Marija Jovović, šefica Službe za korporativne komunikacije.

Škole do 10. oktobra mogu da prijave po jedan tim od tri člana, a za pobjednike takmičenja obezbijeđene su i vrijedne novčane nagrade.

-Za osvojeno prvo mjesto nagrada za tim iznosiće 750 eura, za drugo mjesto 600 eura i treće mjesto 450 eura. Takođe je obezbijeđena nagrada za mentore pobjedničkih ekipa, kao i najbolju školu, a to je laptop. Od ove godine biće uvedena i specijalna nagrada za najboljeg pojedinca koja će iznositi 250 eura. CEDIS i UNECG će formirati žiri koji će ocjenjivati teorijski i praktični dio rada i proglasiti najbolju školu. Svrha organizovanja takmičenja je želja da se promoviše zanimanje elektrotehničara, ali i značaj srednjeg stručnog obrazovanja – kazala je Jovović.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *