Naslovna / Vijesti / Kultura / Pozorišna predstava „Buba u uhu“ u utorak u Domu kulture

Pozorišna predstava „Buba u uhu“ u utorak u Domu kulture

U utorak 08. oktobra 2019. godine u Domu kulture Pljevlja sa početkom od 20 časova biće izvedena pozorišna predstava „Buba u uhu“ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Sarajeva, u režiji Admira Glamočaka.

Organizatori predstave: Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja i Turistička organizacija Pljevlja.

Komad “Buba u uhu” rađen je u koprodukciji JU Centra za kulturu Kantona Sarajevo i Narodnog pozorišta Sarajevo, a dio glumačke postave čini ista ekipa koja je predstavu iznijela prije dvije decenije, uz nove mlade glumačke snage.

To su Admir Glamočak, Senad Bašić, Izudin Bajrović, Tatjana Šojić, Aleksandar Seksan, Emina Muftić, Mediha Musliović, Aldin Omerović, Sanela Pepeljak, Alen Muratović, Merima Lepić, Riad Ljutović i Vedran Đekić. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Vanja Popović.

Reditelj i glumac Admir Glamočak govoreći o predstavi istakao je da je cijeli tim uspio napraviti predstavu koja je tačna i precizna, te da su pokušali doći do rafinirane komike. Smatra da je u svemu važna još publika koja je ravnopravan partner glumcima. Podvlači da je komad star nešto više od sto godina, ali da je jednako aktuelan kao da je pisan juče.

– U fokusu priče je građanska porodica i sklop krivo protumačenih situacija, koje prouzrokuju čitav niz različitih odnosa unutar te porodice. Svi upadamo u te zamke, stali smo kad nam neka buba dođe do uha i pokušali istjerati pravdu na čistac. Buba je aktuelnija danas u Bosni nego u Francuskoj – kazao je on.

Glumac Senad Bašić navodi da se iznimno obradovao pozivu za rad u ovoj predstavi, uz ocjenu da je riječ o nepretencioznom komadu kojem je cilj da zabavi publiku.

Prodaja ulaznica: Na biletarnici Doma kulture Pljevlja u ponedjeljak (7.10.) i utorak (08.10.) oktobar u periodu od 12 do 20 časova.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *