Naslovna / Vijesti / Društvo / Sjutra veče promocija dvije knjige Milojke Jelovac

Sjutra veče promocija dvije knjige Milojke Jelovac

Sjutra veče u 19 časova u Sali Gimnazije „Tanasije Pejatović“ održaće se književno veče na kome će naša sugrađanka Milojka Jelovac predstaviti dvije zbirke pjesama „Božur „ i „Ustani pjesniče“. U programu će pored autorke učestvovati i Božidar Jelovac, Rajko Palibrk i Bojan Strunjaš. Na književnoj večeri biće prikazane i književne nagrade Milojke Jelovac.

Milojka Jelovac se pisanjem bavi već 40 godina. Pisanje je počela ljubavnom poezijom da bi vremenom uspješno počela pisati prozu i svu vrstu poezije. Piše iz zadovoljstva i prevelike ljubavi prema pisanoj riječi. Još tri napisane i spremne  zbirke pjesama čekaju na štampu.

Promocija zbirki pjesama Božur“ i „Ustani pjesniče“ održaće se u srijedu 9. oktobra 2019. godine u 19 časova u Sali Gimnazije „Tanasije Pejatović“. Pored autorke u programu će učestvovati Božo Jlovac, Rajko Palibrk i Bojan Strunjaš.

Zbirka Božur nosi karakterističan naslov a pjesme zastupljene u njoj ugllavnom su duhovnog karaktera. Milojka jelovac ima poetske smjelosti da pjeva jednako o ljubavi prema voljenoj osobi koja je uvjek u njenim slovima i mislima, o rodoljublju i duhovnosti  i to sve na emotivno čist način, te je svakom ko čita lako prepoznati suštinu i nevjerovatno toplu emociju – kaže Marina Baošić Čvorović.

Poetska knjiga „Ustani pjesniče“ pronašla je očigledno Milojku i ono poetskko u njoj, jer pjesma bira i nalazi pjesnika, a ne obrnuto, naglašava Čvorović. Ona dodaje da Milojka skoro u svim pjesmama prelazi iz ljubavnog i toplog tona u tugu i vapaj, nadu i snove. Priča, pjeva, onda traži, očekuje. Preporučujući čitaocima ove dvije zbirke pjesama Milojke Jelovac, Marina Baošić Čvorović kaže da je najveće zadovoljstvo i najveća blagodat osjećati da si ljudima bitan i da te vole. Knjigom „Ustani pjesniče“ Milojka samu sebe pronalazi i podstiče – kaže Čvorović.

Milojka Jelovac je e dobitnica mnogih priznanja  koja će biti izložena u Sali Gimnazije „Tanasije Pejatović“ na književnoj večeri.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

CAZAS: Godišnje 1.400 abortusa, većina namjernih

Povodom 26. septembra Svjetskog dana kontracepcije, iz CAZAS-a je saopšteno da se u Crnoj Gori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *