Naslovna / Vijesti / Društvo / Penzioneri preuzeli jagnjeće meso

Penzioneri preuzeli jagnjeće meso

Pljevaljski penzioneri koji su se pisali u Udruženju penzionera Pljevlja za nabavku jagnjećeg mesa danas su preuzeli meso.

Godinama Udruženje penzionera Pljevlja obezbjeđujue zimnicu u jagnjećem mesu svojim članovima. Cijena jagnjetine na tržištu je mnogo veća, ali penzioneri je na ovaj način plaćaju 4 evra i 40 centi, po kilogramu. Meso je inače subvencionisano, tako da euro  i 10 centi po kilogramu plaćaju Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Fond PIO i Savez udruženja penzionera Crne Gore, kazao nam je predsjednik Udruženja penzionera Pljevlja, Vukadin Damjanović.

U petak, 11. oktobra penzioneri koji su se ove godine pisali za nabavku jagnjećeg mesa preuzeli su tražene količine. Oni koji su htjeli stati pred našu kameru, kažu da su zadovoljni ovom akcijom Udruženja penzionera, jer većina njih ne bi mogla nabaviti meso da nije ovih povoljnosti, na rate od osam mjeseci.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *