Naslovna / Vijesti / Društvo / Počela kampanja „Za odličan pet!“

Počela kampanja „Za odličan pet!“

I ove godine Ministarstvo prosvjete nagradiće 500 učenika i nastavnika iz Fonda za kvalitet i talente kroz kampanju „Za odličan pet!“. Za ovu namjenu biće opredjeljeno pola miliona eura. Svi zainteresovani učenici i nastavnici mogu se prijaviti do kraja oktobra, a informacije o konkursu pronaći na sajtu Ministartva prosvjete.

Nagrada će u prosjeku iznositi 1.000 eura, s tim što je ove godine povećan broj kriterijuma da bi se potenciralo na objektivnosti i stavio akcenat na sport i umjetnost.

“Kao društvo šaljemo poruku da oko kvalitetnih učenika i dobrih inicjativa imamo kapaciteta da se okupimo, a Fond za kvalitet i talente i kampanja “Za odličan pet!” to zasigurno jeste”, naglasio je ministar prosvjete dr Damir Šehović.

Kriterijumi za učenike između ostalog  odnosiće se na: uspjeh u školi, nagrade na takmičenjima u prethodnoj godini, osvojenu medalju na državnom sportskom takmičenju u organizaciji Crnogorskog školskog sportskog saveza u prethodnoj godini, članstvo u reprezentaciji, članstvo u učeničkom parlamentu, vannastavne aktivnosti i drugo, čime se pokazuje da smo i dalje čvrsto na poziciji da ne treba uzimati u obzir samo i isključivo uspjeh u školi, već svestranost, talente i interesovanja djece.

Kada je riječ o kriterijumima za nastavnike, između ostalog, vrednovaće se autorstvo udžbenika i nastavnog sredstva, učešće u komisijama za izradu predmetnih i obrazovnih programa, recenzija udžbenika i nastavnog sredstva, izvođenje nastave na stranom jeziku, mentorstvo učenicima koji su osvojili neko od prva tri mjesta na takmičenjima, autorstvo i realizacija programa stručnog usavršavanja nastavnika, učešće u vannastavnim aktivnostima, objavljivanje rada u stručnom časopisu, učestvovanje u projektima koji su podržani od strane relevantnih međunarodnih organizacija ili relevantnih nacionalnih institucija, stručno usavršavanje i drugo.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Za tri godine primljeno 515 vojnika po ugovoru

Ministarstvo odbrane je nakon spovedenih intervjua i provjera protekle sedmice u Vojsku Crne Gore primilo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *