Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Zavod za zapošljavanje dodjeljuje do 7.500 eura za pokretanje biznisa

Zavod za zapošljavanje dodjeljuje do 7.500 eura za pokretanje biznisa

Na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za pokretanje sopstvenog biznisa mogu se prijaviti svi nezaposleni koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, najmanje šest mjeseci na dan objavljivanja Poziva, sa naglaskom na mlade, žene i dugotrajno nezaposlene. Zato iz Zavoda  pozivaju sve, koji su voljni da pokušaju da pokrenu svoj biznis, da se informišu u biroima rada širom Crne Gore kao i na sajtu Zavoda.

Bespovratnih sredstava od 3.000 do 7.500 eura obezbjeđena su iz pretpristupnih fondova Evropske unije, kroz Program Evropske unije i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu. Program je nastavak uspješne saradnje Evropske komisije i Vlade Crne Gore u oblasti socijalne politike, politika zapošljavanja i obrazovanja, prenose elektronski mediji.

Vlada Crne Gore posvećeno realizuje mjere i programe aktivne politike zapošljavanja, usmjerene ka povećanju zaposlenosti i smanjenju nezaposlenosti.

Mjere za samozapošljavanje koje će se realizovati kroz ovaj poziv, omogućiće učesnicima sticanje potrebnih znanja za prijavljivanje na slične pozive, sticanje vještina za pokretanje i vođenje sopstvenog biznisa, egzistenciju za sebe i svoju porodicu i u konačnom, doprinos zajednici kroz novouspostavljene biznise.

Bespovratna sredstva sigurno će biti podsticajna. Novac koji nudi Zavod za zapošljavanje nije dar – to je bespovratna podrška za pokretanje novog posla. Podrška koja sa sobom nosi veliku odgvornost u sprovođenju, izvještavanju i održivosti

Osim finansijske podrške Zavod će, kao servis blizak građanima, kandidatima obezbijediti obuku i savjetovanje prilikom prijavljivanja i u toku implementacije.

Svi projektni prijedlozi koji budu prihvatljivi biće proslijeđeni na dalje razmatranje i ocjenu kvaliteta.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

EPCG: Cijena struje zavisiće od dešavanja na berzi

Koeficijent zaduženosti EPCG na 30. jun iznosi 0,11. Može se zaključiti da je stepen zaduženosti …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *