Naslovna / Vijesti / Društvo / Kasni isporuka vakcina protiv gripa

Kasni isporuka vakcina protiv gripa

“Vakcina protiv sezonskog gripa još nije stigla. Prema informaciji koju su iz Montefarma saopštili Dnevnim novinama očekuje se u posljednjoj nedjelji oktobra. Distribucija vakcine zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori će početi istog dana po prispijeću u skadu sa planiranim količinama od strane zdravstvenih ustanova. Vakcinacija će poceti u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje saopšteno je iz Montefarma.

Montefarm je ugovor sa dobavljačem potpisao 5. septembra, a kako su tada saopštili, očekivani datum isporuke je trebalo da bude 15. oktobar.

Tenderskom dokumentacijom za otvoreni postupak javne nabavke vakcine protiv gripa je predviđeno da maksimalan rok isporuke bude 15. oktobar, te da se isporuka vakcina obavlja tog dana odjednom.

“Nedostatak vakcine protiv gripa može dovesti do ugrožavanja zdravlja i života građana, pa je neophodno da se postupak javne nabavke sprovede u što kraćem zakonom dozvoljenom roku”, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Sezona nadzora nad gripom počela je 40. sedmice, a prema poslednjem izvještaju Instituta za javno zdravlje, objavljenom prošle srijede, prijavljene su tri osobe sa simptomima nalik gripu. Ipak, tokom 40. nadzorne sedmice u Centru za medicinsku mikrobiologiju Instituta za javno zdravlje  laboratorijskim putem nije potvrđen slučaj infekcije virusom gripa.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *