Naslovna / Vijesti / Društvo / Nedelja programiranja završena posjetom mališana JPU “Eko Bajka”

Nedelja programiranja završena posjetom mališana JPU “Eko Bajka”

Pomocija kreativnosti, rješavanja problema i saradnja kroz programiranje kao i druge tehnološke aktivnosti moguće su u okviru Evropske nedelje programiranja. Završna aktivnost ove nedelje je posjeta djece JPU “Eko bajka”. Mališani su imali priliku da se oprobaju u igricama koje su kreirali osnovci  i kako se  upravlja robotom.

U obilježavanja Evropske nedelje programiranja uključena je većina država Evrope, naša država učestvuje prvi put. Nastavnici  su promovisali programiranje, kako sa aktivnostima na računarima, robotima, 3D štampačima, tako i sa aktivnostima bez upotrebe računara.

„Iako promovišemo programiranje, istakli smo da je za djecu najbolje da vrijeme provode u parkovima i sportskim igralištima, a da telefone, tablete i računare koriste za edukaciju, ali u ograničenom vremenu, istakla je jedna od vodećih nastavnica EU Code week 2019“, Mirka Popadić.

U prezentaciji mališanima JPU „Eko bajka“ učestvovale su i profesorica: Ljiljana Ranevski, Ivana Anđelić, Miljana Vučinić Dragašević, Slašana Knjeginjić, Sofija Maksimović i Marijana Ilinčić.

Svakako treba pomenuti saradnju sa Američkim uglom Pljevlja koji su takođe pomogli u organizaciji Evropske nedelje programiranja.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Epidemiolog Laušević: Uz odgovornost svih do bezbjednih škola

Epidemiološka situacija može se kontrolisati samo ukoliko najmanje 95 odsto populacije poštuje propisane protiv epidemijske …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *