Naslovna / Vijesti / Društvo / Oko 11.500 radnih mjesta za visokoškolce

Oko 11.500 radnih mjesta za visokoškolce

U okviru Programa stručnog osposobljavanja crnogorski visokoškolci ove godine na raspolaganju imaju više od 11.500 mjesta kod poslodavaca, kazala je Dnevnim novinama generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Ministarstva prosvjete Mubera Kurpejović.

Ona je najavila da će u cilju obezbjeđivanja kvalitetne obuke za korisnike, kao i prethodnih godina, sprovoditi stroge kontrole.

Anketa koja se periodično sprovodi među visokoškolcima, ističe Kurpejović, pokazala je da je više od 90 odsto korisnika zadovoljno.

Posmatrano po oblastima i studijskim programima poslodavci su, ističe Kurpejović, najviše bili zainteresovani za oblast ekonomije, građevine, prava, turizma, arhitekture, internet tehnologija, jezika i turizma, a iz tih oblasti je bilo i najviše prijavljenih visokoškolaca.

Pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja, odnosno sa visokim obrazovanjem, i koja su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Takođe, svi korisnici koji žele da se stručno osposobljavaju u obrazovnim ustanovama, moraju imati završene studije u trajanju od 4 godine, odnosno 240 ects.

Prijavljivanje budućih korisnika za učešće u 8. ciklusu Programa vrši se elektonskim putem, preko portala www.eUprava.me.

Prijavljivanje osme generacije korisnika za učešće u Programu stručnog osposobljavanja visokoškolaca počelo je u 18. oktobra i trajaće do 18. novembra.

O Ana Dragaš

Pročitajte i

Predstavljen Nacrt strateškog plana razvoja opštine Pljevlja

Danas je predstavljen Nacrt strateškog plana razvoja opštine Pljevlja  od 2021 do 2021 godine. Menedžerka …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *