Naslovna / Sport / Rukomet / Poraz rukometaša Rudara od Partizana

Poraz rukometaša Rudara od Partizana

Rudar-Partizan 1949 24:30 (11:14)

Dvorana S.C. „Ada“. Gledalaca oko 600. Sudije Mladen Beharević i Igor Čavor (Cetinje). Sedmerci Rudar 4(1), Partizan 1949 1(1). Isključenja Rudar dva minuta, Partizan 1949 12 minuta.

RUDAR: Suljević devet odbrana, Marković, Junuz, Đurašković, Đulović 2, Dragašević 4, Čepić 8, Ćorsović, Peruničić, Matović 3, jakić, Vukas 1, Eraković 3(1), Knežević 3.

PARTIZAN 1949: Cule četiri odbrane, Mudreša tri sedmerca, Sinđić dvet odbrana, Krivokapić 1, Samardžić 3, Pejović, Međedović, N. Drakulović 5, Taskera, V. Drakulović 4, Dosković, Drašković, Mandić, Barac 6, Periničić 6(1), Kaluđerović 5.

Partizan je odnio bodove iz „Ade“ i pokazao zbog čega je favorit za titulu, ali Rudar se nije obrukao već je pokazao da će, ako ova ekipa ostane na okupu, za tri sezone biti  glavni favorit za titulu.

Gosti su bili izuzetno motivisani a trener Ranko Popović nije mijenjao startnu postavu od početka do poslednjeg minuta, kada je dao šansu trojici igrača koji su bili na klupi. Sa druge strane Nedim Selmanović je sve igrače gurnu u vatru, da osjete šta znači igrati protiv iskusnijeg i u ovom trenutku kvalitetnijeg protivnika. Do 25. minuta vodila se ravnopravna borba, Gosti su vodili, ali Rudar im je disao za vrat, ipak na poluvrijeme Partizan odlazi sa tri gola prednosti, najviše zahvaljujući lošoj realizaciji napada sa igračem više, tačnije brzopletosti domaćina u tim trenutcima. U nastavku Partizan je do 40 minuta stekao šest golova prednosti koje je uspio da zadrži do kraja.

Naravno treba pomenuti sudijski par Beharević-Čavor, koji ima EHF zvanje, ali igrači Partizana imali su više kredita nego domaćin. Drašković je već u 45. minutu morao vani zbog tri isključenja, ali nije. Ne samo to, bilo je tu još nekoliko grešaka na šetetu Rudara, koje naravno nisu uticale na kranji ishod. Međutim pokazale su da Rudar posjeduje sportsku kulturu koja polako napušta naše terene, jer sve više važi pravilo da cilj ne bira sredstvo.

Na kraju zašto ne pomenuti Radojicu Čepića koji je uspio da ovako jakom protivniku, ekipi koja je u prosjeku starija od Rudara sedam-osam godina, da osam golova iz igre.

O Milo Džaković

Pročitajte i

Crnogorski tandem u Ligi šampiona: Čepić i Dragašević novi igrači Celjea

Crnogorski tandem talentovanih rukometaša karijeru će nastaviti u Sloveniji – Radojica Čepić i Arsenije Dragašević …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *