Naslovna / Sport / Ostalo / Pljevaljski kik-bokser Alija Selmanović učestvuje na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Sarajevu

Pljevaljski kik-bokser Alija Selmanović učestvuje na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Sarajevu

Jedan od najboljih boraca u Crnoj Gori, Pljevljak Alija Selmanović otputovao je u Sarajevo zajedno sa trenerom Elsanom Delićem na Svjetsko prvenstvo u Kik-Boksu. Najbolji kik-bokseri svijeta stigli su u glavni grad BiH gdje će se boriti za što bolji rezultat pa o konkurenciji ne treba trošiti riječi jer se radi o najboljim kik-bokserima svijeta a posebno u discipline lou-kik preko 91 kg. Član kik-boks kluba ,,Pljevlja” i reprezentativac Crne Gore Alija Selmanović u prvom meču će se boriti protiv Mehmeta Ozera iz Turske u utorak 22. oktobra. Ukoliko uspije da savlada reprezentativca Turske, Alija bi u narednoj rundi išao na reprezentativca Azerbejdžana Foada Hašemija.

Inače pored Selmaovića Crnu Goru na Svjetskom prvenstvu u Sarajevu predstavljaće još četiri takmičara tako da je crnogorski kik-boks dobro zastupljen na ovom prestižnom borilačkom takmičenju. Remzija Dacić će se takmičiti u disciplini lou kik do 75 kg, Dejvid Kajević u lou kiku do 81 kg, Miroslav Vujović u disciplini K1 preko 91 kg i Anastazija Petrović K1 do 51 kg.

Sa reprezentacijom su u Sarajevu i selektor Goran Radonjić, trener Predrag Lekić i predsjednik Saveza Ivan Strugar. Na šampionatu svijeta pravdu će dijeliti i crnogorski sudija Moris Lazarević.

Na kraju poželimo sreću našim borcima a posebno Aliji Selmanoviću da ostvare što bolji rezultat a svi oni koji su željeli da gledaju meč Selmanovića a nisu u mogićnosti otići do Sarajeva ističemo da će kompletno prvenstvo direktno prenositi Sport klub 3 počevši od svečanog otvaranja od 11 sati pa do poslednjeg finalnog meča. Meč Alije Selmanovića po protokolu očekuje u period između 17 i 18 sati u ringu broj jedan.

O Alen Džakić

Pročitajte i

Počela brdska auto trka “Kup Pljevlja 2020”

U Pljevljima je danas u 12 časova na stazi Dajevića han – Rudnica počela 11. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *