Naslovna / Vijesti / Društvo / Gradnja bolnice u Pljevljima mogla bi početi u drugoj polovini 2021. godine

Gradnja bolnice u Pljevljima mogla bi početi u drugoj polovini 2021. godine

Predstavnica Ministarstva zdravlja Milica Škiljević kazala je  za Radio-televizije Crne Gore da je planirana gradnja bolnice u Pljevljima nastavak trenda, kad je riječ o ulaganjima u sjever Crne Gore.

“Dobar prvi korak je da imamo riješenu lokaciju buduće Opšte bolnice. Opština je pokazala spremnost da učestvuje u izgradnji, na način što će ustupiti zemljište. To je značajn doprinos”, rekla je Škiljević.

Započeta je procedura pripreme projektnog zadatka, a naredne sedmice lokalnoj samoupravi uputiće zahtjev za izdavanje Urbanističko-tehničkih uslova.

“Naredne godine slijedi idejno rješenje, potom glavni projekat, zatim revizija, a onda imamo finalni dokument. Vjerujem da će, ako sve bude po planu, gradnja krenuti u drugoj polovini 2021. godine. Od dobre pripreme zavisi ishod realizacije projekta”, istakla je Škiljević.

Postojeći kapacitet bolnice je 121 krevet, a projektom će se ići na povećanje broja kreveta. Biće to između 200 i 210 kreveta, kako bi se približili standardu od 6,4 kreveta na 1.000 stanovnika.

Škiljević je  istakla da će nakon završenih specijalizacija, Opšta bolnica u Pljevljima za nekoliko godina imati 17 novih specijalista i jednog suspecijalistu, a radi se I na rješavanju stambenog pitanja, kako bi  postojeći ljekari ostali  a novi dolazili u Pljevlja.

Direktor Opšte bolnice Erdal Lalović rekao je da je pljevaljska zdravstvena ustanova izgrađena 60-ih godina prošlog vijeka, te da je paviljonskog tipa, a paviljonski tip bolnice ostao je samo u Pljevljima, što se Crne Gore tiče. Finansijski je teško održavati paviljone, naročito tokom grejne sezone.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Predstavljen Nacrt strateškog plana razvoja opštine Pljevlja

Danas je predstavljen Nacrt strateškog plana razvoja opštine Pljevlja  od 2021 do 2021 godine. Menedžerka …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *