Naslovna / Vijesti / Društvo / Opštini Pljevlja dodjeljena nagrada „Global local“

Opštini Pljevlja dodjeljena nagrada „Global local“

Međunarodni ekonomski forum „Perspektive“ Dubrovnik i „Promo global“ Zagreb, na osnovu Odluke Međunarodnog komiteta za dodjelu Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije, koga čine osamnaest eksperata iz devet zemalja, dodijelili su Opštini Pljevlja, kao jednom od laureata, nagradu i priznanje ,,Global Local”- za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi, u kategoriji Najbolje lokalne zajednice u 2019. godini.

Ono što je posebno istaknuto prilikom kandidovanja Opštine Pljevlja su efikasna administracija, stručna i druga pomoć preduzetnicima i poljoprivrednicima, rezultati u zaštiti autohtonih poljoprivrednih proizvoda (pljevaljskog sira), kvalitetan i razvojni Agrobudžet i liderstvo u organskoj proizvodnji žitarica u Crnoj Gori, dobra saradnja sa drugim institucijama i međunarodnim organizacijama itd.

Svečano uručenje nagrada je organizovano 17. oktobra 2019. godine u Skoplju, a nagradu je u ime Opštine Pljevlja primio sekretar Sekretarijata za privredu Opštine Pljevlja Budimir Bajčetić.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja je upriličena u okviru zvaničnog programa Drugog Svjetskog kongresa preduzetnika SKP održanog 16 -18. oktobra 2019. godine u Skoplju, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Sjeverne Makedonije. Aktivnosti u okviru Kongresa su se odvijale na nekoliko lokacija, između ostalog i na Makedonskoj akademiji nauka i umjetnosti (MANU).

Na svečanosti su prisustvovali i ambasadorka Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji Marija Petrović i predsjednik Zajednice Crnogoraca u Sjevernoj Makedoniji Boris Popivoda.

Osim Opštini Pljevlja, nagrade su uručene i ostalim laureatima iz Crne Gore, Prijestonici Cetinje, Opštini Žabljak i Opštini Petnjica.

O Ana Dragaš

Pročitajte i

Epidemiolog Laušević: Uz odgovornost svih do bezbjednih škola

Epidemiološka situacija može se kontrolisati samo ukoliko najmanje 95 odsto populacije poštuje propisane protiv epidemijske …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *