Naslovna / Vijesti / Društvo / U septembru smanjen broj krivičnih djela i saobraćajnih prekršaja

U septembru smanjen broj krivičnih djela i saobraćajnih prekršaja

Na području CB Pljevlja i OB Žabljak u septembru, došlo je do smanjenja broja krivičnih djela djela je manji za 3 ili za 19%., saopšteno je iz Centra bezbjednosti Pljevlja.

Iz Centra bezbjednosti Pljevlja saopšteno je da se razlog smanjenja broja krivičnih djela se ogleda u boljem radu i postavci službe na prevenciji krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, usled čega u izvještajnom periodu iz ove oblasti nije bilo registrovanih krivičnih djela.

Zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nadležnim tužilaštvima podnijeto je 13 krivičnih prijava, protiv 13 lica.

Po krvnim deliktima registrovano je jedno krivično djelo, bilježi se smanejnje za 4 ili za 80%. Nije bilo registrovanih tzv. teških krivičnih djela niti djela po nn učiniocu.

Po pitanju imovinskog kriminaliteta bilježi se smanjenje broja registrovanih krivičnih djela za 3 ili za 100%. Dobrom postavkom službe doprinijelo se stanju da nije bilo djela iz ove oblasti, saopšteno je iz CB Pljevlja. Iz CB Pljevlja nisu zadovoljni rješavanjem sitnih krađa u izvještajnom periodu, pa će u narednom periodu ovom problemu biti dat prioritet. Takođe, prioritet mora biti i rješavanje KD iz prethodnog perioda koja su ostala nerasvijetljena.

Iz oblasti droga registrovano je jedno krivično djelo. Podnešena je  jedna krivična prijava protiv jednog  lica. Podnešene su tri  prekršajne prijave i izvršeno je 10 zaplijena opojne droge, i to:

  • Stanica krim. policije – Jedinica za droge izvršila 7 zaplena i oduzela ukupno: 4,9gr marihuane i 5 komada ekstazija, 1,4 gr heroina, 4 tbl buprenofrina, 8 tbl Folacina i 11 tbl Tegretola
  • Stanica granične policije Pljevlja izvršila 3 zaplenu i oduzela 6,9 gr opojne droge marihuana

Zajedničke aktivnosti službenika StGP Pljevlja i Stanice policije daju zadovoljavajuće rezultate po pitanju profilacije lica i otkrivanja droge, kako na graničnim prelazima, tako i prilikom kontrole lica i vozila kroz rad Interventne jedinice, navode iz CB Pljevlja.

Po ostalim krivičnim djelima opšteg kriminaliteta registrovano je 6 krivičnih djela ili 70% manje u odnosu na prethodni period. Po NN izvršiocu nije bilo registrovanih KD i nije bilo tzv.teških KD iz ove oblasti.

Po pitanju privrednog kriminaliteta ostvareni su dobri rezultati. Registrovano je ukupno 5 KD iz ove oblasti (5). Podnešeno je 5 krivičnih prijava (4) prijavljeno je 5 lica (4). Nije bilo otkrivenih koruptivnih krivičnih djela. Materijalna šteta obuhvaćena krivičnim prijavama iznosi 35140,18 eura (28413,7 eura).  U odnosu na prethodni  mjesec nije došlo do smanjenja niti do povećanja broja KD iz ove oblasti +-0%

JRM

U septembru registrovano je 9 od toga šest narušavanja javnog reda i mira

U izvještajnom periodu prijavljeno je 6 javnih priredbi i sve su održane, a naši službenici su 3 obezbjeđivali.

U izvještajnom periodu prijavljena su 2 javna okupljanja, a oba su obezbjeđivana od strane  službenika SP CB Pljevlja.

U izvještajnom periodu službenici Stanice policije bili su angažovani na pružanju asistencija u 2 slučaja, oba puta MC Pljevlja prilikom sprovođenja duševno oboljelih lica na dalje liječenje u psihijatrijsku bolnicu Dobrota Kotor.

Bezbjednost saobraćaja

U izvještajnom mjesecu registrovane su 3 saobraćajne nezgode, Od ukupnog  broja SN, sve 3 su za posledicu imale samo materijalnu štetu, a u nezgodama nije bilo povređivenih lica

Izvedeno je 8 akcija „Pojačana kontrola saobraćaja“, od čega 4 nacionalne i 4 lokalne. Tokom izvođenja akcija ,,Alkohol“ postignuti su odlični rezultati i ukupno su sankcionisana 33 vozača, kojima je izdato 11 prekršajnih naloga, podnijete 22 prekršajne prijave, oduzeta 21 vozačka dozvola i 10 lica lišeno slobode.

Ukupno u septembru sankcionisano  je 68 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola što je smanjenje za 53 u odnosu na prethodni mjesec kada je nađen. Od navedenih 68 bilo je 9 mladih vozača ili vozača početnika. Od 68 vozača zatečenih u vožnji pod uticajem alkohola zadržano je 20, podnešena im je 21 prekršajna prijava i uručeno 47 naloga.

Izdato je ukupno 309 prekršajnih naloga,  Privremeno je oduzeta 41 vozačka dozvola.

Službenici saobraćajne policije ostvarili su dobru komunikaciju i saradnju sa nadležnim subjektima za održavanje putne infrastrukture, tako da se saobraćaj odvijao nesmetano na svim saobraćajnicama.

U toku mjeseca septembra shodno planu realizovan je veći broj Plansko preventivnih aktivnosti u školama na gradskom i seoskom području.

O Milo Džaković

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *