Naslovna / Vijesti / Društvo / Crna Gora pouzdan partner međunarodnoj zajednici

Crna Gora pouzdan partner međunarodnoj zajednici

Godišnja konferencija Međunarodne asocijacije šefova policije ove godine se održava u Čikagu od 26. do 29. oktobra a crnogorsku policiju predstavljaju pomoćnik direktora za Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekata Dragan Blagojević i načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja Dragan Slavulj. Blagojević je dao izjavu za američki dnevni list The New York Times u kojem je, između ostalog, izrazio zahvalnost Vladi Sjedinjenih Američkih Država na podršci koju pruža Crnoj Gori.

“Crna Gora kao članica NATO-a je pouzdan partner međunarodnoj zajednici, i kao takva spremno i odlučno se suočava sa svim izazovima današnjice“, istakao je Blagojević u intervju za američki dnevni list.

Blagojević je imao sastanak sa direktorom Međunarodne policijske organizacije ICITAP Gregory Ducot, a sasatanku su prisustvovali načelnik Slavulj i viši policijski savetnik za ICITAP u Crnoj Gori Gregory Wilson.

Sastanak je bio prilika da se analizira dosadašnja uspješna saradanja Uprave policije i ICITAP-a a razgovaralo se i o jačanju ukupnih kapaciteta policije u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije, i to organizovanjem obuka i opremanjem policijskog sastava radi postizanja još snažnijih rezultata u ovim oblastima.

“Konferencija Međunarodne asocijacije šefova policije – IACP 2019“ predstavlja najveći i najznačajniji godišnji policijski događaj koji okuplja oko 15.000 stručnjaka za javnu bezbjednost a za cilj ima razmjenu i unaprjeđenje znanja i tehnika rada koji će doprinijeti ostvarivanju još boljih i vidljivijih rezultata.

Godišnja konferencija se završava sjutra a osim razmjene iskustva i sveukupne trategije policiskog djelovanja u sprječavanju i suzbijanju kriminala, razmatrane su i druge teme kao što su: odnos zajednice i policije, socijalna pravda i povjerenje javnosti, opojne droge i njihov uticaj na zajednice, liderski izazovi, odgovor na aktivne prijetnje i upotrebe sredstava prinude.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Novih 230 slučajeva koronavirusa u Crnoj Gori, u Pljevljima zabilježena četiri slučaja infekcije

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 664 uzorka na …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *