Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Potrošnja struje u septembru 23 odsto niža u odnosu na avgustovsku

Potrošnja struje u septembru 23 odsto niža u odnosu na avgustovsku

Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 372.289 mjernih mjesta, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u septembru 1.563 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 166.000 hiljada eura.

Tokom septembra u Podgorici, Danilovgradu i Tuzima, završena je izgradnja tri trafostanice naponskog nivoa 10/0,4kV čija je vrijednost oko 131 hiljada eura.

Prethodnog mjeseca pokrenute su i aktivnosti na pribavljanju neophodne dokumentacije za izgradnju 14 objekta na srednjenaponskom i niskonaponskom nivou, ukupne vrijednosti oko 688 hiljada eura. Takođe u toku je i pribavljanje neophodne dokumentacije za izgradnju dalekovoda 35 kV “Humci-Rijeka Crinojevića” za čiju realizaciju je planiran iznos od oko 126 hiljada eura.

Na distributivnu mrežu je tokom septembra priključeno 316 novih korisnika.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 1.362 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 317 hiljada, čime je pokriveno oko 79 odsto konzuma.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

EPCG: Cijena struje zavisiće od dešavanja na berzi

Koeficijent zaduženosti EPCG na 30. jun iznosi 0,11. Može se zaključiti da je stepen zaduženosti …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *