Naslovna / Vijesti / Politika / Đukanović kandidat za predsjednika DPS

Đukanović kandidat za predsjednika DPS

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) je na jučerašnjoj sjednici konstatovalo jednoglasne prijedloge opštinskih organizacija DPS da kandidat za predsjednika stranke bude Milo Đukanović, kao i da kandidat za zamjenika predsjednika bude Duško Marković.

“Na sjednici je utvrđena i lista kandidata za novi sastav Glavnog odbora, za koju je konstatovano da predstavlja najbolju garanciju za buduće izborne i druge političke uspjehe Demokratske partije socijalista. Tokom priprema u susret VIII Kongresu, na sastancima mjesnih i opštinskih odbora Demokratske partije socijalista za članstvo u Glavnom odboru je predloženo više od 1.500 kandidata, respektabilnih ljudskih i profesionalnih referenci, što dodatno potvrđuje da DPS posjeduje ubjedljivo najbolju kadrovsku osnovu za uspješno vođenje državne i politika na lokalnom nivou”, saopšteno je iz DPS-a.

Dodaje se da je Predsjedništvo stranke utvrdilo prijedloge Programa, Statuta i Izvještaja o radu DPS između dva Kongresa.

“Uz ocjenu da su na najbolji način anticipirane potrebe crnogorskog društva, kroz proces daljeg ekonomskog i demokratskog razvoja. Predsjedništvo je zaključilo da su primjedbe i sugestije na kongresna dokumenta koje su pristigle tokom javne rasprave, potvrda odgovornog i zrelog promišljanja članova i simpatizera DPS Crne Gore, kao i da predstavljaju odlična usmjerenja za još bolje organizovanje partije i kreiranje ukupne politike”, saopšteno je.

Dodaje se i da je Predsjedništvo stranke usvojilo Dnevni red, Poslovnik o radu VIII Kongresa i Odluku o broju, strukturi i načinu izbora organa DPS-a.

O RTPV

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *