Naslovna / Vijesti / Društvo / Tokom svoje posjete Pljevljima, ambasadorka Alison Kemp položila cvijeće na grob pokojnog britanskog doktora Čarlsa Topa

Tokom svoje posjete Pljevljima, ambasadorka Alison Kemp položila cvijeće na grob pokojnog britanskog doktora Čarlsa Topa

Tokom svoje posjete Pljevljima, ambasadorka Alison Kemp je položila cvijeće na grob pokojnog britanskog doktora Čarlsa Topa, koji je osnovao prvu pljevaljsku bolnicu davne 1915. Našli smo pomen u njegovu čast u Glasu Crnogorca, koji kaže:

“Šef engleske misije g. d-r. Klemov očitao je nad pokojnikovim ostatcima pri polaganju u grob, kratak pomen po obredu anglikanske crkve.

Istaćićemo samo jedan momenat koji će najrječitije svjedočiti o ljubavi i simpatijama koje je pokojnik umio steći pri liječenju ranjenih i oboljelih vojnika. Ne mogući da se na drugi način oduže svom dobrom i vrijednom ljekaru, ranjenici i bolesnici nabrali su i sami spleli jedan divan vijenac od prirodnog cvijeća, koji su u sprovodu nosili jedan ranjenik i dva rekonvalescenta. Svi prisutni su bili dirnuti ovim lijepim znakom pažnje čestitih vojničkih srca.

Laka zemlja i vječni pomen čovjekoljubivom članu velikog i plemenitog savezničkog engleskog naroda G. Čarlsu Vilijamu Topu.”

Ovo je još jedan primjer dugog i snažnog prijateljstva između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore.

Izvor: British Embassy Podgorica

O RTPV

Pročitajte i

Mugoša: Od 1.012 uzoraka iz Njemačke 441 osoba pozitivna, najviše iz Nikšića i Berana

Od 1.012 uzoraka iz Njemačke 441 osoba pozitivna, najviše iz Nikšića i Berana, rekao je …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *