Naslovna / Vijesti / Politika / Саопштење за јавност Нове српске демократије

Саопштење за јавност Нове српске демократије

Иницијативу одборничког клуба Нове српске демократије за сазивање ванредне сједнице Скупштине општине Пљевља на којој би се водила расправа о катастрофалном стању у пљеваљском здравству, а коју су потписали одборнички клубови Демократске народне партије и Социјалистичке народне партије, одборнички клуб Нове српске демократије доставио је и одборничким клубовима Демократске Црне Горе и Покрета за Пљевља на потписивање како би се стекли услови из члана 67 Пословника о раду СО Пљевља да предсједник Скупштине на захтјев 1/3 одборника сазове ванредну сједницу Скупштине.

Захтјевом за сазивање ванредне сједнице захтијевано је да предсједник СО на сједницу позове: Министра здравља – господина Кенана Храповића, в.д. директора ЈЗУ Општа боница Пљевља – Ердуана Лаловића, директора ЈЗУ Дом здравља – Илхана Турсумовића и директора Завода за хитну медицинску помоћ – Сашу Стефановића.

Информацију о стању у пљеваљском здравству сачинили су Клубови одборника НСД-а, ДНП-а и СНП-а и предложили да Скупштина општине на поменутој сједници усвоји следеће закључке:

  1. Да Министарство здравља поведе рачуна о националној структури при избору руководећег кадра, као и при запошљавању медицинског особља како би поправило јако лоше и поремећене међуљудске односе.
  2. Да се у најхитнијем року омогуће пљеваљским љекарима субспецијализације и специјализације, прекине досадашња корупција при додјељивању истих како би у кратком временском року имали домаћи кадар који би на услузи Пљевљацима били на услузи свакодневно, за разлику од викенд долазака привилегованих доктора који долазе једном седмично.
  3. Да се организује едукација за медицинску опрему на којој нема ко да ради како би иста могла бити ефикасно употријебљена.
  4. Да Министарство здравља ангажује адекватан број специјалиста по броју становника.
  5. Да Министарство здравља предузме мјере – повећање зарада, решавање стамбеног питања како би зауставило одлазак ионако малог броја љекара.
  6. Да се у догледном року формира пријемни ургентни центар који иначе постоји у свим градовима на сјеверу Црне Горе.
  7. Да Министaрство здравља изврши провјеру диплома и престане са запошљавањем особа са сумњивим дипломама.
  8. Да се формирају два тима у једној смјени Хитне помоћи у Пљевљима, као у осталим градовима на сјеверу Црне Горе.
  9. Да Министарство здравља обезбиједи неопходну апаратуру и инструменте који користе сврси за разлику од досадашње праксе инсталирања опреме која нема функцију.
  10. Да Скупштина општине закључке достави Влади Црне Горе.

Надамо се да ће у најкраћем року одборнички клубови Демократске Црне Горе и Покрета за Пљевља потписати иницијативу чиме би испунили пословнички услов за сазивање ванредне сједнице на којој би се водила расправа на поменуту тему.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НСД ПЉЕВЉА

O RTPV

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *