Naslovna / Vijesti / Ekonomija / U hotelu „Franca“ održana konferencija „Perspektive razvoja ruralnog turizma sa posebnim osvrtom na opštinu Pljevlja“

U hotelu „Franca“ održana konferencija „Perspektive razvoja ruralnog turizma sa posebnim osvrtom na opštinu Pljevlja“

Sekretarijat za privredu Opštine Pljevlja i Turistička organizacija Pljevlja u saradnji sa Inovaciono preduzetničkim centrom „Tehnopolis“ iz Nikšića u hotelu “Franca” organizovali su konferenciju čija je tema “Perspektive razvoja ruralnog turizma sa posebnim osvrtom na opštinu Pljevlja”.

Konferenciji su prisustvovali: predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije, Turističke organizacije Pljevlja, Invaciono-preduzetničkog centra “Tehnopolis”, kao i predstavnici Opštine Pljevlja koji se bave unaprijeđenjem ruralnog turizma i poljoprivrede.

Sekretar sekretarijata za privredu Budimir Bajčetić, pozdravio je prisutne i istakao da pljevaljska opština ima izuzetan potencijal za razvoj ovog vida turizma.

Prisutne je pozdravila i predsjednica Turističke organizacije Pljevlja, Vanja Vukojičić i izrazila zadovoljstvo što je konferencija o razvoju ruralnog turizma prvi put upriličena u Pljevljima.

Predstavnik Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Enis Đokaj kazao je da Ministarstvo prepoznaje značaj ovakvih okupljanja i da će nastaviti da pruža podršku u razvoju ruralnog turizma.

Savjetnik direktorice Nacionalne turističke organizacije za  turističku valorizaciju i promociju sjevera Crne Gore, Amel Dedejić u svom obraćanju je kazao da će ova konferencija pokazati kako bi trebale da funkcionišu institucije na lokalnom nivou kako bi dale doprinos u razvoju ove grane turizma.

Predsjednik opštine Pljevlja, Igor Golubović zahvalio se prisutnima i zvanično otvorio konferenciju.

U okviru konferencije održane su dvije panel diskusije “Dostupni resursi i mjere podrške kao preduslovi za početak razvoja ruralnog turizma u Crnoj Gori” i “Primjeri dobre prakse nosilaca razvoja ruralnog turizma u Crnoj Gori”.

O Ana Dragaš

Pročitajte i

Opštine naplatile 1,63 miliona eura naknada za bespravne objekte

Crnogorske opštine naplatile su ukupno 1,63 miliona eura naknada za komunalne opremanje za bespravne objekte, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *