Naslovna / Vijesti / Politika / ЛЕКИЋ ДЕМОКРАТАМА: Важнији вам је помор рибе него помор људи

ЛЕКИЋ ДЕМОКРАТАМА: Важнији вам је помор рибе него помор људи

Господо из Демократске Црне Горе, драго ми је што сте у одговору на мој јавни позив да потпишете иницијативу НСД-а, ДНП-а и СНП-а о сазивању ванредне сједнице Скупштине општине на којој би се водила расправа о катастрофалном стању у пљеваљском здравству ПРИЗНАЛИ:

  • да је стање у пљеваљском здравству катастрофално;
  • да због озбиљности проблема треба заказати ванредну сједницу СО на којој би се водила расправа на поменуту тему.

После оваквих ваших констатација помислио би човјек да нема ништа спорно.

Ипак је спорно што ви, свјесно или несвјесно, мијешате појам сазивања и одржавања ванредне сједнице СО са сазивањем и одржавањем редовне сједнице СО, или је нешто друго, што је много горе – пренесена сарадња Демократа и ДПС-а са републичког нивоа на локални ниво – на Пљевља.

Просто невјероватно!

Ни ДПС не би дао овакво објашњење да избјегне ванредну сједницу и расправу о катастрофалном стању у пљеваљском здравству, која је за њих погубна, како сте дали, нажалост, ви!

Мислим да је, и сваком лаику, јасно да сте се ви непотписивањем ове иницијативе ставили на страну ДПС-а и појединца из опозиције и да директно штитите ДПС.

Свјесно или из незнања, или пак по савјету правног експерта из пљеваљског здравства, а не зна се шта је горе,  позивате се на члан 175 став 2 Закона о локалној самоуправи који везе нема са ванредном сједницом, уносите свјесно забуну, „заводите за Голеш планину“, предлажете пут до расправе на ову тему по оној народној „не липши магарче до зелене траве“ а све са циљем да се додоворите ДПС-у и њиховим опозиционим сателитима.

Прочитајте господо члан 13 став 2 Закона о локалној самоуправи, цитираћу га ради јавности: Општина може државном органу односно органу државне управе давати мишљења, иницијативе и предлоге који су из оквира њене надлежности или су од интереса за локалну управу.

Питам вас да ли је Министарство здравља, државни орган или орган државне управе ? Па нормално да јесте.

Питам вас да ли је давање мишљења, иницијатива и предлога од стране Скупштине општине исто што и доношење закључака? Па нормално да јесте.

Питам вас да ли је ова тема од интереса за локалну самоуправу? Па нормално да јесте.

Питам вас, како ви и ДПС и правни савјетник и експерт из пљеваљског здравства, који сте такви чистунци процедуре и поштоваоци закона прихватисте иницијативу НСД-а о сазивању ванредне сједнице на којој смо расправљали о помору рибе у ријекама Везишници и Ћехотини.

Одговорите грађанима Пљеваља какве то веће ингеренције има локална самоуправа у Пљевљима над ЕПЦГ и ТЕ Пљевља него над Министарством здравља и здравством у Пљевљима? Па наравно да нема.

Одговорите грађанима Пљеваља по којој је то логици вама значајнија тема помор рибе него помор људи у Пљевљима због неадекватне здравствене услуге.

Још  једном вас позивам, потпишите иницијативу, испунимо услов из члана 67 став 2 Пословника Скупштине по ком је предсједник Скупштине обавезан да закаже ванредну сједницу на иницијативу 1/3  одборника у року од 15 дана.

Потпишите иницијативу, не осврћите се на ДПС и правног експерта из пљеваљског здравства како би избјегли верификацију коалиције са ДПС-ом у Пљевљима.

ПРЕДСЈЕДНИК ОО НСД ПЉЕВЉА

Милан Мијо Лекић

O RTPV

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *