Naslovna / Vijesti / Politika / SAOPŠTENJE DEMOKRATA (REAGOVANJE) – Lekić pokušava nabaciti volej DPS-u, što mu nije prvi put

SAOPŠTENJE DEMOKRATA (REAGOVANJE) – Lekić pokušava nabaciti volej DPS-u, što mu nije prvi put

Gospodine Lekiću, umjesto da napadate DPS, vi udarili na Demokrate bez povoda, bez razloga i bez ikakvog osnova. Veoma je vidljiva vaša ambicija da temu katastrofalnog stanja u zdravstvu koristite za unutaropozicione ratove i pokušaj da ubijedite građane u vaše opozicionarstvo za koje ste i vi svjesni da je pod teretom vremena, sumnjivih odluka i različitih političkih trgovina duboko poljuljano i potpuno dovedeno u pitanje gotovo kod svih opozicionih glasača u Pljevljima.

Još jednom želimo saopštiti, ne radi vas, već radi zdravstvenih radnika i svih građana, stav Demokratske Crne Gore da je stanje u pljevaljskom zdravstvu katastrofalno i da ukoliko se ne preduzmu hitne mjere, posledice mogu biti nesagledive. Takođe, zalažemo se za sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštine Pljevlja na kojoj bi se razmatralo stanje u zdravstvu i donijeli adekvatni zaključci.

Međutim, razlikujemo se samo u osnovu za predlaganje te sjednice. Ako imamo slovo zakona koje nam omogućava da DPS satjeramo u ćošak, ne vidim razlog zašto bi ih štedjeli onde gdje su najslabiji, a udarali na način koji neće ni osjetiti? Zašto bi pored jasnog propisa koji ih obavezuje, zahtjevali od njih nešto što ih ne obavezuje? Zašto bi im davali poklon u situaciji kada možemo da ih politički razorimo?

Mi ne želimo da DPS koji je uništio zdravstvo, zatvori priču na tu temu zbog proceduralnih nedostataka, politički profitira i proglasi opoziciju nestručnom, neozbiljnom i neodgovornom.  Na način kako ste vi to predložili, dali bi šansu odbornicima DPS-a da se olako poigraju sa opozicijom. Ako vi želite da nabacijete voleje DPS-u, a ne bi vam bilo privi put, samo izvolite, ali ne očekujte da će Klub odbornika Demokrata učestvovati u takvim namještenim akcijama i utakmicama.

Na kraju zvuči pomalo i smiješno kada Milan Lekić optužuje nekoga za saradnju sa DPS-om, pa umjesto odgovora ostavljamo opozcionoj javnosti na ocjenu i sud.

Takođe, ne želimo dalje da ulažemo politički napor, na rasprave koje ne vode ničemu, koje podstiču unutaropozicione svađe i koje samo koriste DPS-u. Zato gospodine Lekiću, molimo vas da se uzdržite od napada na opoziciju, a energiju usmjerite na vaš prvi napad na Igora Golubovića, primjera radi ili na Aca Đukanovića i građevinsku mafiju, kojem odbornici DF-a zajedno sa odbornicima DPS-a, budvanskog ogranka organizovane kriminalne grupe, dozvoliše da grade u Bečićima i tako im pokloniste jedno od najljepših parčadi budvanske obale, na isti način kako su drugi poklanjali najvrednije budvanske bisere Svetozaru Maroviću, pravosnažno osuđenom šefu budvanske kriminalne grupe.

Klub odbornika Demokrata u SO Pljevlja

O RTPV

Pročitajte i

Saopštenje za javnost povodom šovinističkih poruka u Pljevljima

Povodom šovinističkih poruka usmjerenih protiv naših sugrađana – pripradnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *