Naslovna / Vijesti / Politika / ЛЕКИЋ – ПРЕДСЈЕДНИКУ ОО ДЕМОКРАТА У ПЉЕВЉИМА: НЕ МОЖЕТЕ СЕ ВИШЕ КРИТИ ИЗА ЋОШКА, ЋУТАТИ КАО МУМИЈА А ИЗИГРАВАТИ МОРАЛНУ, ПОЛИТИЧКУ И ПРАВНУ ГОРМАДУ

ЛЕКИЋ – ПРЕДСЈЕДНИКУ ОО ДЕМОКРАТА У ПЉЕВЉИМА: НЕ МОЖЕТЕ СЕ ВИШЕ КРИТИ ИЗА ЋОШКА, ЋУТАТИ КАО МУМИЈА А ИЗИГРАВАТИ МОРАЛНУ, ПОЛИТИЧКУ И ПРАВНУ ГОРМАДУ

Тешка срца, али ради уважавања јавности, морао сам да Вам се још једном обратим, а можда би било боље да нисам.

Господине предсједниче општинског одбора Демократске Црне Горе у Пљевљима, „политичка громадо“, када ниси имао ниједан одговор на моја постављена питања, посегао си за удбашким методама стварања инсинуација да Мијо Лекић сарађује са ДПС-ом и њиховим службама. Немојте се Ви, господине, бринути о мом опозиционом дјеловању, грађани Пљеваља имали су прилику да виде ко смије, може, гледајући право у очи да се супротстави ДПС-у а ко  не вади главу између нога док се обраћа представницима ДПС-а на сједницама Скупштине.

Одговорите Ви, „правничка громадо“, на моја постављена питања :

 • Да ли је Министарство здравља државни орган или орган државне управе? Па нормално да јесте.
 • Да ли је давање мишљења, иницијатива и предлога СО исто што и доношење закључака? Па нормално да јесте.
 • Да ли је ова тема о катастрофалном стању у пљеваљском здравству од интереса за локалну самоуправу? Па нормално да јесте.

Поставио сам Вам ова 3 питања да би коначно схватили члан 13 став 2 закона о локалној самоуправи који је јасан као дан и који мала дјеца могу разумјети.

Питао сам Вас да одговорите грађанима како Ви, Демократе, као и ДПС  подржасте иницијативу НСД о сазивању ванредне сједнице СО на којој смо расправљали о помору рибе и усвојили, истина ДПС-ове закључке (мимо наше воље).

Питао сам Вас да повучете разлику између ингеренције локалне самоуправе над ЕПЦГ, ТЕ Пљевља и Министарства здравља и пљеваљског здравства па одговора нема и неће га бити, зато што нема разлике.

А сада, када ми се већ указала прилика, ради грађана Пљеваља поставио бих  Вам питања, „морална громадо“, на која је коначно ред да одговорите. Истина, невезана за ову иницијативу:

 • Ко је дао новце да обијате сваки кућни праг у Пљевљима, од села Геуша до бобовске Ограђенице?
 • Ко је дао новце да се она два првака Демократске Црне Горе, она два поз…… проводе 3 мјесеца у најлуксузнијим хотелима Пљеваља и то баш, не случајно, док се лидери Демократског Фронта нису вадили из ткз тужилаштва и ткз суда Црне Горе, због измишљеног ткз државног удара?
 • Што, кад обијасте пљеваљске прагове, идосте само код опозиционих гласача, што Вам би једина прича да ће лидери ДФ бити осуђени и затворени и да ће бити забрањен политички рад ДФ-а, што не уђосте у неку кућу ДПС-а и не очупасте неки њихов глас?

Објасните грађанима Пљеваља, „политичка громадо“ :

 • Ко вам је предсједник Демократске ЦГ, од кога је, које је вјере и нације?
 • Какав вам је став по питању уласка ЦГ у НАТО алијансу?
 • Какав вам је став по питању признања лажне државе Косово од стране ЦГ?
 • Какав вам је став по питању прогона српског језика и ћирилице из ЦГ?
 • Какав вам је став по питању отимања имовине српске православне цркве од стране ове однарођене, антисрпске власти?
 • Јесте ли за Мирашеву цркву или за српску православну цркву?
 • Подржавате ли, или сте против слања војног аташеа ЦГ, Машуловића, на прославу највећег српског погрома који је доживио српски народ у Книнској крајини 1994.године, тј на прославу „Олује“ гдје је поносно стајао испод транспарента са натписом „За дом спремни“?
 • Објасните грађанима Пљеваља па и ЦГ, што се живи не јављате док се у Тузима кличе ОВК, УЧК, вијори албанска застава, како то ви, грађанска партија, подржавате власт у Тузима док шиптарски национализам цвјета и поспјешује га Ваш потпредсједник странке Штјефан Цамај?
 • Што ћутите на вијорење албанских застава по Гусињу, турских застава по Рожају?
 • Објасните ону, досад невиђену у политичком животу, аномалну појаву да ДПС и то ко баш, онај Апрцовић (ПАЈСЕР) предлаже амандмане у име ткз опозиционе Демократске ЦГ.
 • Могу ли грађани коначно знати какав вам је став по питању државних симбола, смета ли вам што државни симболи немају ниједан детаљ српског идентитета, одговарају ли вам оне двије последње строфе химне ЦГ, које је спјевао један од највећих српских зликоваца, Секула Дрљевић?

И коначно, поштено би било, да одговорите грађанима ко вас је и са којим циљем основао, како ћете се ви и оно недорашче изјаснити на попису становништва 2021.године?

Е не може то више тако, мој предсједниче ОО ДЦГ да се кријете иза леђа других, да се кријете иза ћошка, да ћутите као мумија а да носите атрибут „правничке, моралне и политичке громаде“.

ПРЕДСЈЕДНИК ОО НСД ПЉЕВЉА

Милан Мијо Лекић

O RTPV

Pročitajte i

Saopštenje za javnost povodom šovinističkih poruka u Pljevljima

Povodom šovinističkih poruka usmjerenih protiv naših sugrađana – pripradnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *