Naslovna / Vijesti / Društvo / Predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović obišao Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Židovićima

Predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović obišao Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Židovićima

Predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović sa saradnicima obišao je Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Židovićima. Tom prilikom upoznao se sa načinom rada cijelog sistema, sa stepenom realizacije radova u smislu ugradnje opreme i spremnosti za funkcionalno ispitivanje kompletnog postrojenja, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Obilasku su prisustvovali i predstavnici Izvođača, Nadzora, članovi Jedinice za implementaciju projekta i predstavnici doo “Vodovod-a” Pljevlja, koji će i rukovoditi Postrojenjem.

Predsjednik je izrazio zadovoljstvo sa stepenom obučenosti predstavnika doo “Vodovod” koji su angažovani na postrojenju, dok će se o kvalitetu izvedenih radova, ugrađenoj opremi, kao i o spremnosti kompletnog sistema za rad izjasniti Komisija za tehnički prijem nakon završetka svih radova, koji će se okončati do kraja mjeseca.

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Židovićima projektovano je za 28.000 stanovnika i treba da zadovolji potrebe našeg grada  narednih godina. Napominjenmo da je ukupna vrijednost objekta šest miliona eura. Grant od 3,5 miliona eura obezbjeđen je iz IPA 2010,  a 2,5 miliona je kreditno zaduženje opštine od Evropske investicione banke.

O Alen Džakić

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *