Naslovna / Vijesti / Društvo / Prijave za radionicu Laboratorije inovacija za mlade „Kreativator“ do 1. decembra

Prijave za radionicu Laboratorije inovacija za mlade „Kreativator“ do 1. decembra

Laboratorija inovacija za mlade „Kreativator“ organizuje četrnaestu radionicu u Kolašinu čiji je cilj da mladi pokažu želju i volju da mijenjaju stvari na bolje. Na radionici mogu učestvovati mladi uzrasta od 13 do 19 godina, a detalje prijave pronaći na sajtu kreativator.me. Do sada je održano 13 radionica na kojima je učestvovalo 130 timova odnosno 553 učesnika, a 65 timova dobilo je po 2.000 eura za realizaciju ideje.

Zahvaljujući hrabrosti vršnjaka i nekoliko iskrenih, čistih ideja, u saradnji sa timom “Kreaktivator” napravljeno je igralište za djecu sa posebnim potrebama u Mojkovcu, renovirano odjeljenje pedijatrije u Pljevljima i organizovan umjetnički festival u Nikšiću.

Da bi se prijavljivili za narednu 14 radionicu potrebno je da  prepoznate problem u svojoj zajednici, okupite tim i popunite onlajn prijavu na sjatu kreativator.me. Rok za prijave je 1. decembar, mogu se prijaviti svi mladi ljudi uzrasta od 13 do 19 godina iz Pljevalja, Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Gusinja, Kolašina, Mojkovaca, Nikšića, Petnjice, Plava, Plužina Rožaja, Šavnika i Žabljaka. Treba napomenuti da su troškovi prevoza, smještaja i hrane pokriveni od strane organizatora.

Na trodnevnim radionicama učestvuje deset, odabranih timova, koji uče kako da, od prepoznatog problema, prođu kroz sve bitne korake koji vode do inovativnog rješenja. Sve to rade uz pomoć mentora, mladih ljudi, uspješnih u sferi kojom se bave i spremnih da odgovore na najrazličitija moguća pitanja.

Ukoliko želite da budete dio projekata potrebna je želja, malo hrabrosti i par drugara spremnih da zajedno mijenjate svijet. Pozivamo sve mlade ljude iz našeg grada da se prijave, jer problem uvijek postoji, a evo prilike da pronađete i rješenje.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Za tri godine primljeno 515 vojnika po ugovoru

Ministarstvo odbrane je nakon spovedenih intervjua i provjera protekle sedmice u Vojsku Crne Gore primilo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *