Naslovna / Vijesti / Društvo / Posjeta predstavnika Saveza Sindikata Crne Gore opštini Pljevlja

Posjeta predstavnika Saveza Sindikata Crne Gore opštini Pljevlja

Isplate zarada radnicima „Grijanja“ ubuduće redovne, a  isplata zaostalih u što kraćem roku. Parking se pripaja  „Čistoći“, deset zaposlenih prelazi iz Komunalnih usluga u  „Čistoću“. Traže se sredstva za isplatu otpremnine za 10 zaposlenih i sporazumni raskid ugovora.

Rukovodstvo Saveza Sindikata Crne Gore (SSCG) na čelu sa Generalnim sekretarom Duškom Zarubicom i predsjednikom Građnskog Sindikata stambeno-komunalne djelatnosti CG Brankom Plamencom danas su boravili u radnoj posjeti Pljevljima.

Rukovodstvo SSCG održalo je sastanak sa rukovodstvom opštine Pljevlja na čelu sa predsjednikom Igorom Golubovićem. Pored ostalog na sastanku se govorilo o položaju zaposlenih u preduzećima čiji je osnivač opština Pljevlja sa posebnim akcentom na preduzeća DOO “Grijanje” i DOO “Komunalne usluge”.

Nakon održanog sastanaka Generalni sekretar SSCG Duško Zarubica sa više detalja obratio se predstavnicima medija.

-Danas je održan sastanak Glavnog odbora komunalno – stambene djelatnoasti Crne Gore, gdje su prisustvovali i predsjednici svih  Sindikalnih organizacija iz te djelatnosti sa teritorije opštine Plkjevlja. Na današnjem sastanku iznjeli smo sve probleme i dali prednost socijalnaom dijalogu, uz napomenu da je SSCG  spremn da pruži potpunu sindikalnu podršku našim kolegama za sindikalne zahtjeve i sve zahtjeve koji se tiču rada i posla. Ukratko ja ću vam reći ono što smo dogovorili što se tiče preduzeća „Grijanje“ doo dobili smo čvrsto obećanje da će ići redovne svaki mjesec, a ostalih devet, zaostalih zarada  iz prethodnog perioda u što kraćem mogućem roku isplatii.  Kao potvrda tome da će to ići dobro imamo od 15. septembra do dana danas četiri i bruto splaćene zarade. Dobili smo uvjerenje da će negdje od sledeće godine stanje biti stabilno što se tiče poslovanja ovog preduzeća. Što se triče Komunalnih usluga dogovoreno je da će 10 zaposlenih preći u „Čistoću“. Da će se „parking“ pripojiti „Čistoći“.  Za sedam zaposlenih koji rade u Azilu, ukupnu bruto zaradu plaćaće Opština. Takođe deset zaposlenih koji su izrazili spremnost za raskid ugovora, da će se u najkraćem roku iznaći sredstva za isplatu otpremnina,  kazao je Duško Zarubica, Generalni sekretar SSCG.

Prije sastanka sa rukovodstvom opštine Pljevlja u organizaciji Sindikalnog povjereništva SSCG Opštine Pljevlja  čelnici SSCG održali su sastanak sa predstavnicima radnika javnih preduzeća (Čistoća, Vodovod, Lokalni putevi, Grijanje i Komunalne usluge). Sastanku su prisustvovali i članovi Glavnog odbora Sindikata stambeno-komunalne djelatnosti CG kao izraz podrške zaposlenim u pomenutim preduzećima.

O RTPV

Pročitajte i

Novih 230 slučajeva koronavirusa u Crnoj Gori, u Pljevljima zabilježena četiri slučaja infekcije

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 664 uzorka na …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *