Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Prosječan oktobarski račun za električnu energiju 27,51 eura

Prosječan oktobarski račun za električnu energiju 27,51 eura

Domaćinstva u Crnoj Gori, oktobru 2019. godine potrošila su 85.702.572kWh (kilovatsati) električne energije, što je 7,2%manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u septembru 2019. godine, odnosno 0,6%manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom oktobra 2018. godine.

Prosječan oktobarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 27,51 eura.

Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 19,04 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Nikšiću gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 32,17eura.

Čak 66,8 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednostido 30 eura, a od 30 do 50 eura 20,1 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 11,5% kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 1,6 odsto kupaca.

Oktobarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 57,4 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 204.283 kupaca.

Elektroprivreda Crne Gore pokrenula je 1. oktobra sedmi ciklus akcije „Podijelimo teret“, namijenjen svim kupcima  iz kategorije „domaćinstva“ koji duguju za utrošenu električnu energiju. ”Podijelimo teret 7” trajaće do 31. decembra. Sva domaćinstva kojima ističu  Sporazumi  iz akcije ”Podijelimo teret 5”, kao i sva nova domaćinstva koja žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima.

Akciji se mogu priključiti kupci  iz kategorije „domaćinstva“ uz neophodan uslov da su izmirili  posljednja tri računa ili imaju kumulativnu uplatu koja pokriva taj iznos.

Domaćinstva koja se priključe akciji ”Podijelimo teret 7”, stiču pravo na brojne povoljnosti: otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 eura, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje Sporazum, obustava obračuna zatezne kamate.

O Ana Dragaš

Pročitajte i

Od početka godine naplaćeno 706 miliona eura poreskog duga

Od početka godine naplaćeno je više od 706 miliona eura, plan po rebalansu budžeta premašen …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *