Naslovna / Vijesti / Društvo / Iz Zavoda za seizmologiju Crne Gore saopštili su, tlo neće mirovati, uslijediće serija potresa

Iz Zavoda za seizmologiju Crne Gore saopštili su, tlo neće mirovati, uslijediće serija potresa

Jutro, 26. novembra mnoge Pljevljake je posjetilo na strašno aprilsko jutro 1979. godine. OKo četiri sata jako podrhtavanje zemlje probudilo je većinu naših sugrađana, sa jednom mišlju Zemljotres. Pitanje je samo gdje je epicentra. Ubrzo se na sajtu seizmološkog zavoda našao i odgovor, Drač u Albaniji.

Gošća Jutarnjeg programa nacionalne televizije bila je Jadranka Mihaljević, načelnica Zavoda za seizmologiju. Prenosimo izjavu u cjelosti.

Situacija u Albaniji veoma teška, a najteže je u Draču i okolini. Ekipe spašavanja i vojske iz ruševina vade preživjele. Kaže da se potpuno srušila višespratnica, u njoj je živjelo nekoliko porodica. Ovo su najjači zemljotresi u Albaniji u posljednjih 30 godina. Seizmolozi očekuju nove, naknadne potrese.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *