Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Počeo drugi krug Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem

Počeo drugi krug Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem

Drugi krug Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem počeo je 27. Novembra 2019. godine.  Svi potencijalni korisnici Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem koji su nakon prvog kruga elektronskog povezivanja poslodavaca i korisnika ostali bez mjesta za stručno osposobljavanje, odnosno poslodavca, imaju mogućnost da kroz drugi krug Programa, koji će biti otvoren u periodu od srijede 27. novembra od 10 sati do petka 29. novembra do 15 sati, biraju nekog od preostalih poslodavaca preko portala eUprave.

Takođe, korisnici koji su uspješno prijavljeni na Porgram stručnog osposobljavanja, a niesu okončali prijavu, odabir poslodavca mogu izvršiti putem Portala eUprave na stranici Programa stručnog osposobljavanja.

Pravo na učešće u drugom krugu imaju samo već prijavljena lica, odnosno njih 242, koji u prvom krugu nisu dobili poslodavca, odnosno koji nisu okončali prijavu. Oni će imati priliku da biraju neka od preostalih 8.696 slobodnih mjesta.

Ove godine oglašeno je 11.613 slobodnih mjesta od čega 7.249 iz privatnog, a 4.364 iz javnog sektora.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Opštine naplatile 1,63 miliona eura naknada za bespravne objekte

Crnogorske opštine naplatile su ukupno 1,63 miliona eura naknada za komunalne opremanje za bespravne objekte, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *