Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Predstavnici Zavoda za zapošljavanje CG posjetili Pljevlja u cilju promocije Programa grantova za samozapošljavanje

Predstavnici Zavoda za zapošljavanje CG posjetili Pljevlja u cilju promocije Programa grantova za samozapošljavanje

Predstavnici Zavoda za zapošljavanje CG posjetili su Pljevlja u cilju promocije Programa grantova za samozapošljavanje. Rok za podnošenje predloga projekta u i ciklusu istekao juče, ali preostaju još II ciklusa u kojima će, po ciklusu odnosno pozivu minimum 140 novih biznis dobiti šansu za realizaciju.

Rok za podnošenje predloga projekta po Programu grantova za samozapošljavanje istekao je juče, a do 18. decembra biće završena i administrativna provjera o usklađenosti i prihvatljivosti predloga projekata. U Pljevljima je bilo 5 aplikacija, zapravo pet biznis planova, a na šta se biznis planovi odnose i koji su dalji koraci u realizaciji projekta „Podrška samozapošljavanju“ saznali smo od pomoćnika direktora ZZZCG Davida Perčobića.

Podsjećamo program grantova za samozapošljavanje i pokretanje biznisa je direktni grant, vrijedan 3,5 miliona eura, koji kofinansiraju Evropska unija i Vlada Crne Gore. Zainteresovana nezaposlena lica naredni poziv mogu očekivati u aprilu 2020. godine.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Mugoša: Kompanija AD “Rudnik uglja” Pljevlja značajno smanjila dug

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša kazao je na kontrolnom saslušanju u Skupštini da ne …

Jedan komentar

  1. Vidi ovoga zbunjenoga čovjeka…Pomoćnik, partijski postavljen, inace ko bi zelio ovakve pomocnike…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *