Naslovna / Vijesti / Društvo / 78. godina Pljevaljske bitke

78. godina Pljevaljske bitke

Organizacija boraca Narodnooslobodilačkog rata 1941-1945 u 11 časova  položiće vijence palim borcima na memorijalnom centru „Stražica“ i odati poštu poginulim borcima. Pozivaju građane da prisustvuju ovoj svečanosti.

U saopštenju Organizacije boraca Narodnooslobodilačkog rata 1941-1945 kaže se da ovim povodom podsjećaju na najveći ratni poduhvat partizana u 1941 godini. Takođe ovo je prilika da se podsjetimo na odvažne slobodare Crne Gore svrstane u devet bataljona: Lovćenski, Jezer- šaranski, Uskočko-drobnjački, Komski, „Peko Pavlović“, Zetski, „Bijeli Pavle“, „Bajo Pivljanin“, kao i bataljon „18. Oktobar“ koji sa borcima Pljevaljske čete, svojom hrabrošću i žrtvom, ispisaše svijetle stranice naše istorije. Na poprištu Pljevaljske bitke ostalo je 238 boraca iz svih krajeva Crne Gore. U slavu svim borcima podignut je memorijalni spomenik na Stražici.

Iz Organizacije boraca Narodnooslobdilačkog rata 1941- 1945 pozivaju građane da prisustvuju obilježavanju 78. godina Pljevaljske bitke.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *