Naslovna / Vijesti / Politika / XVI sjednica Skupštine opštine Pljevlja zakazana za 5. decembar

XVI sjednica Skupštine opštine Pljevlja zakazana za 5. decembar

XVI sjednica Skupštine opštine Pljevlja zakazana za 5. decembar. Na dnevnom redu će biti četiri tačke o kojima će raspravljati odbornici lokalnog parlamenta.

Šesnaesta sjednica Skupštine opštine Pljevlja održaće se 05.12.2019.godine u četvrtak sa početkom u 10 časova u prostorijama Skupštine opštine Pljevlja. Za sjednicu je predložem dnevni red od četiri tačke i to:

Razmatranje aktuelne situacije u DOO „Grijanje“, DOO „Komunalne usluge“ i Agencije za stambeno poslovni fond DOO.Pljevlja, zatim predlog Odluke o porezu na nepokretnosti u opštini Pljevlja, predlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju JU Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom Pljevlja, predlog Rješenja o odbijanju zahtjeva Džarić Milana za prenos prava svojine na građevinskom zemljištu radi kompletiranja urbanističke parcele.

Iako su opozicioni odbornici tražili vanrednu sjednicu, termin  održavanja sjednice dogovoren je na kolegijumu Skupštine. Prva tačka dnevnog  odnosno aktuelna dešavanja u privrednim društvima čiji je osnivač opština Pljevlja bila je glavna tema pomenutog kolegijuma. Kako je navedeno u predlogu koji je opozicija dostavila predsjedniku Skupštine stoji da imajući u vidu složenu i alarmantnu situaciju u privrednim društvima, prije svega u DOO „Grijanje“, DOO „Komunalne usluge“ i DOO „Agencija za sambeno-poslovni fond“ i izrazito lošu poziciju zaposlenih kojima se duguje desetak zarada te krajnje neizvjesnu budućnost pomenutih privrednih društava, to je neophodno da Skupština opštine Pljevlja po hitnom postupku razmatra njihovu poziciju, naglašeno je dalje u predlogu.

Ipak, dogovoreno je da sjednica bude u redovnom terminu, ali da pomenuto pitanje bude prva tačka dnevnog reda XVI sjednice Skupštine opštine Pljevlja.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *