Naslovna / Vijesti / Politika / Đukanović i dalje predsjednik DPS-a, a Marković zamjenik

Đukanović i dalje predsjednik DPS-a, a Marković zamjenik

Delegati osmog Kongresa Demokratske partije su na osmom Kongresu DPS-a, koji je održan danas u Podgorici, za predsjednika stranke izabrali dosadašnjeg lidera partije Mila Đukanovića, a za zamjenika Duška Markovića, koji je i do sad obavljao tu partijsku funkciju.

“Ispunili smo sva data obećanja na prethodnom kongresu. Uspjeli da sačvano stabilnost Crne Gore, da ostvarimo ulazak u NATO i nastavimo ka EU. Važne korake na planu ekonomskog i demokratskog razvoja”, rekao je Đukanović nakon reizbora na funkciju predsjednika partije.

Prema njegovim riječima DPS ide putem evropeizacije i emancipacije crnogorskog društva, stvora uslove za kvalitetan život građana.

“DPS je u prethodne četiri godine ostvarila manje više sve izborne pobjede. DPS je na vlasti u 17 opština. Nema mjesta opuštanju. Misija DPS jr dugoročna. Pred nama su zadaci na daljem ekonomskom razvoju jer je tako moguće rješavati brojne socijalne probleme”, poručio je on.

Đukanović i Marković bili su jedini kandidati za te partijske funkcije.

U radnom dijelu Kongresa učestvovalo je 598 delegata. Pored toga Kongres je izabrao Glavni odbor od 146 člana, Statutarnu komisiju, Nadzorni odbor i usvojio Politički program stranke.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *