Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Prosječna zarada u oktobru iznosila 517 evra

Prosječna zarada u oktobru iznosila 517 evra

Prosječna bruto zarada u oktobru ove godine u Crnoj Gori iznosila je 776 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 517 eura.

“Prosječna (neto) zarada u oktobru u odnosu na septembar zabilježila je rast od 0,2 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u oktobru 2019. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 1,4 odsto. Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u oktobru u odnosu na septembar zabilježile rast od 0,5 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile pad od 0,3 odsto”, saopštio je MONSTAT.

Po sektorima djelatnosti prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u oktobru 2019. godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Informisanje i komunikacije (8,7 odsto), Snabdijevanje električnom energijom (5,5 odsto), Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja (2,8 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (1,7 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (1,5 odsto), Državna uprava i odbrana (1,2 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (1,1 odsto), Obrazovanje (0,2 odsto).

Pad je zabilježen u sljedećim sektorima: Usluge smještaja i ishrane (7,2 odsto), Poslovanje sa nekretninama (6,5 odsto), Građevinarstvo (3,1 odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (2,1 odsto), Vađenje ruda i kamena (1,7 odsto), Prerađivačka industrija (1,5 odsto), Administrativne i pooćne i uslužne djelatnosti (1,4 odsto), Trgovina na veliko i trgovina na malo (jedan odsto), Zdravstena i socijalna zaštita (0,5 odsto) i Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom (0,2 odsto).

O Ana Dragaš

Pročitajte i

Banke odobrile 3,18 milijardi eura kredita

Banke su do kraja jula odobrile 3,18 milijardi eura kredita, pokazuju podaci Centralne banke (cBcG). …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *