Naslovna / Vijesti / Kultura / Predstava „Smrt i djevojka“ biće izvedena u srijedu 4. decembra u sali Doma kulture

Predstava „Smrt i djevojka“ biće izvedena u srijedu 4. decembra u sali Doma kulture

Predstava „Smrt i djevojka“ koju je po tekstu Ariela Dorfmana režirao Goran Bulajić, biće izvedena u srijedu 4. decembra 2019. godine u 19 časova u sali Doma kulture Pljevlja.

Smrt i djevojka je tekst izuzetne dramaturške reljefnosti, geometrijski precizan sa pricipom „uzmi ili ostavi“, podrazumijeva glumce spremne na traganje za katarzom u najopštijem smislu riječi. Fasciniran sam trouglom kao savršenom geometrijskom formom, posebno kad je pravilno oblikovan dramaturški i literarno, onda kao magnet privlači i traži životnu igru i pažnju. Odluke su individualne. Pitanjem savjesti i zločina bave se mnoge naučne i umjetničke discipline. Uvijek su dva pola u pitanju, neograničena moć raspolaganja drugim čovjekom je često zavodljiva… Je li to kodirano genetski ili stwvoreno načinom života teško da ćemo saznati. Svijet i život treba gledati otvorenim očima, ali prije svega treba upoznati sebe, to je najteži put.

Paulina je vrlo kompleksan lik. Ona nosi savremene probleme koje zovemo “ženskim pitanjem”. Pored toga, ona nosi stabilan ideološki i životni princip.. Ona je kao ogledalo, refleksija i lica i naličja, medijum u kojem se oslikavaju zločin i karijerizam. Uz sve to, Paulina je žena koja do kraja voli.

Režija i izbor muzike Goran Bulajić; Scenografija Anka Gardašević; Kostimografija Jelena Đukanović; Izvršna produkcija Janja Ražnatović.

Uloge: Paulina Salas  –  Julija Milačić; Roberto MIranda  –  Dragan Jovičić; Herardo Eskobar  –  Miloš Pejović, Glas iz offa –  Jadranka Mamić.

Organizator predstave: Turistička organizacija Pljevlja i Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja. Ulaznice, po cijeni od 2€, mogu se kupiti na dan predstave od 12časova na biletarnici Doma kulture.

O RTPV

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *