Naslovna / Vijesti / Društvo / Dodijeljena nagrada za godišnji volonterizam sportskom klubu Lipljen

Dodijeljena nagrada za godišnji volonterizam sportskom klubu Lipljen

Asocijacija za demokratski prosperitet Zid dodijela je nagradu za godišnji volonterizam sportskom klubu Lipljen.

ADP Zid, u saradnji sa Fondacijom Petrović Njegoš, nagrađuje one koji su zalaganjem doprinijeli afirmaciji, promociji i razvoju volonterizma, ali naročito one koji su vlastitim primjerom pokrenuli zajednicu i cjelokupno društvo.

Ribolovni sportski klub Lipljen iz Pljevalja pokazao je aktivizam na očuvanju pljevaljskih rijeka, ribljeg fonda i ekologije.

Najveći motiv zbog koga je tom klubu dodijeljena nagrada je njihov aktivizam prilikom događaja koji se desio u julu ove godine, kada je došlo do pomora ribe u rijekama Vezišnici i Ćehotini.

Predstavnik kluba Vaso Knežević zahvalio je na nagradi i kazao da su kao ribolovni klub imali problema, ali da su ih prevazišli zahvaljujući ljubavi prema rijekama i ribolovu.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Jedan komentar

  1. Ne bih rekao da je volonterizam tu u pitanju. Mnogo puta u predhodnom periodu Te Pljevlja je uplaćivala na račun ribolovnog kluba po nekoliko hiljada, za poribljavanje pljevaljskih rijeka. Ima li neka evidencija o trošenju uplaćenih sredstava od Elektroprivrede za nedavno trovanje, koja nisu ni malo “mala”. Svojevremeno je samozvani ekolog Mitrović, falsifikovao potpise ribara da bi smijenio tadašnjeg predsjednika ribolovnog društva, a on se ne bori da bi volontirao, već izuzetno voli novac. Poštujem do sada urađeno, i trebalo je uvesti reda, da se riba masovno ne izlovljava svim sredstvima, od čega je najbezbolniji lov mušicom, i ostalim ribarskim mamcima, jer nikada se na taj način ne može riblji fond izloviti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *