Naslovna / Vijesti / Društvo / Danas zvanično pokrenut zajednički informativni portal lokalnih javnih emitera Crne Gore CGlocalinfo.me

Danas zvanično pokrenut zajednički informativni portal lokalnih javnih emitera Crne Gore CGlocalinfo.me

Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES CG) danas je zvanično pokrenula zajednički informativni veb portal i mobilnu aplikaciju CGlocalinfo.me. Riječ je o projektu koji je finansirala i podržala Misija OEBS-a u Crnoj Gori, u koji će biti uključeno osam članica i to Radio Bar, Radio Berane, Radio Bijelo Polje, Radio Danilovgrad, Radio Kotor, Radio Tivat, kao i RTV Pljevlja i RTV Rožaje.

”Cilj koji želimo da postignemo jeste da građanima Crne Gore i širom dijaspore na jednom mjestu omogućimo kvalitetno i profesionalno informisanje iz naših lokalnih sredina. Nastojaćemo da zajednički, sa juga i sjevera, obavještavamo o aktuelnostima na lokalnom nivou, da pružimo informacije koje doprinose očuvanju kulturne baštine, kao i multietničkog i multikonfesionalnog sklada, ali i promovisanju pozitivnih vrijednosti i uspješnih mladih ljudi”, ističe Dragić Rabrenović predsjednik Upravnog odbora ULES CG.

On navodi da ULES CG posebnu zahvalnost izražava Danielu Blanku, menadžeru programa za medije pri Misiji OEBS-a u Crnoj Gori, koji je prepoznao i podržao pokretanje ovog informativnog projekta kao i zajedničko djelovanje lokalnih javnih emitera Crne Gore.

”Trenutno je u rad ove medijske platforme uključeno osam lokalnih javnih emitera koji će objavljivati autorske i autentične informacije sa svojih portala. Bićemo usmjereni ka tome da zajednički doprinesemo jačanju javne riječi, slobodi govora i medija, istovremeno učvršćujući poziciju lokalnih javnih emitera kao savremenih medijskih servisa” zaključio je Rabrenović.

Informativni portal je dostupan online na adresi www.cglocalinfo.me, a mobilna aplikacija se može preuzeti na Google Play i App Store.

O RTPV

Pročitajte i

CAZAS: Godišnje 1.400 abortusa, većina namjernih

Povodom 26. septembra Svjetskog dana kontracepcije, iz CAZAS-a je saopšteno da se u Crnoj Gori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *