Naslovna / Vijesti / Politika / Пета монтенегринска офанзива

Пета монтенегринска офанзива

Од вајкада је важило правило да су Црногорци Срби зато што су Црногорци, као што су то и Херцеговци, Крајишници, Шумадинци или Војвођани. А онда су дошли комунисти који су рекли да су Црногорци посебна нација, додуше  настала од српског етичког коријена. Вјеровали су да је довољан партијски став, па нису отимали језик, цркву и писмо. Додуше, у складу са својим темељним принципом да „ не вјерују у небеса већ у Маркса и Енгелса“ конфисковали су највећи дио црквене имовине, а у цркве су затварали говеда.

А онда су се 90-тих година прошлог вијека појавили Монтегрини, који проповиједају да се нови национални индентитет не може успјешно градити без своје државе, свог језика и  писма, и своје цркве. У складу са тим започели су да спроводе своје шовинистичке офанзиве. У првој офанзиви 2006.године, силом на срамоту, преламањем мозгова и довођењем гласача из бијелог свијета одвојили су Црну Гору од Србије. Друга офанзива захваљујући финансијским инјекцијамарезултирала је, усвајањем Устава по коме су Срби постали грађани другога реда у Црној Гори.

Трећа офанзива је окончана прогоном српског језика и ћирилице из званичне употребе у  Црној Гори. У четвртој офанзиви обављено је систематско брисање српских писаца из уџбеника, преправљање историјских чињеница и затирање цјелокупне културе српског народа у Црној Гори.

Пета монтенегринска офанзива почела је 2015.године Предлогом закона о слободи вјероисповијести. Међутим кад су тадашњи министар за људска права и распоп Дедеић кренули по Црној Гори да организују јавне трибине, провели су се као боси по трњу. Ни једна  трибина није успјешно одржана. Због тога су се привремено повукли на резервни положај. Након три године процјенили су да је дошао тренутак да се отимање храмова Српске православне цркве у Црној Гори коначно обави.

Артиљеријска припрема за наставак пете офанзиве обављена је на недавном конгресу ДПС-а. У складу са тим за 24.децембар ( католички Бадњи дан) заказана је расправа у Скупштини Црне Горе о Предлогу закона о слободи вјероисповијести, тачније о отимању храмова Српске православне цркве. Иако је раније било неписано правило да Скупштина не ради на католочки Бадњи дан, овога пута су превагнули антисрпски интереси владајуће коалиције.

Нема нам друге, него да се поново позовемо на Његоша, „ нада нема право ни у кога, до у Бога и у своје руке“. Зато Покрет за Пљевља позива грађане Пљеваља да се одазову позиву Митрополије црногорско-приморске и Епархије Будимљанско-никшићке и масовно пођу на црквено-народни сабор  21.децембра, код  Саборног храма Св. Василија Острошког у Никшићу.  И  да уз помоћ Бога и Св. Василија Острошког зауставимо ово лудило у Црној Гори.

„Муж је бранич жене и ђетета, народ цркве и племена“.

Пљевља,                                                                                  ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА

11.12.2019.г

O RTPV

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *