Naslovna / Vijesti / Društvo / Naša sugrađanka Maja Čabarkapa stipendista Ministarstva nauke

Naša sugrađanka Maja Čabarkapa stipendista Ministarstva nauke

Ministarstvo nauke dodijelilo je sredstava u iznosu od 3.5 miliona evra za doktorske stipendije, za inovativne projekte, za dva nova centra izvrsnosti i za strateška partnerstva u sprovođenju  programa inovativnih startapova, kao i godišnje nagrade najuspješnijim naučnicima i inovatorima.

Sedamnaest studenata doktorskih studija po izboru Ministarstva nauke, dobiće stipendije za doktorska istraživanja u 2019/20. godini. Odabrani istraživači biće podržani sa ukupno 750.000 evra. Među izabranim je i Maja Čabarkapa iz Pljevalja.

Majin rad je Biokontrolni agensi za prevenciju i tretman biljnih patogena. Prosječna ocjena naše sugrađanke je 9,65. Izuzetan uspjeh djevojke koja pored zapaženih rezultata u nauci postiže i  odlične rezultate u različitim oblastima. Maja Čabarkapa je i šahistkinja koja je ostvarila dobre rezultate. U obraćanju zvanicama i dobitnicima stipendija, grantova i nagrada, ministarka Sanja Damjanović je istakla da su prethodne tri godine bile veoma izazovne zbog brojnih aktivnosti koje su započete ali i napravljenog proboja u jačanju inovacionog ekosistema Crne Gore.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *