Naslovna / Vijesti / Politika / Održana trinaesta sjednica Odbora za izbor i imenovanja

Održana trinaesta sjednica Odbora za izbor i imenovanja

Danas je održana trinaesta sjednica Odbora za izbor i imenovanja. Odbor je sa tri glasa za i jednim glasom protiv  utvrdio Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na imenovanje direktorice Narodne biblioteke ‘’Stevan Samardžić‘’ Pljevlja. Savjet biblioteke se između dva kadidata odlučio za Đinu Bajčetu. Kako su naveli iz Savjeta cijenili su dosadašnji rad i aktivnosti  direktorice Bajčeta.

Član Odbora Vladislav Bojović je pitao da li su oba kandidata ispunjavala zakonom predviđene uslove. Iz Savjeta su pojasnili da su kanditati ispunjavali uslove i da je odlučeno po zakonu. Odbor je konstatovao da se Javni poziv za izbor članova Savjeta za zaštitu i razvoj lokalne samouprave mora ponoviti. Javnim pozivom traženo je devet članova a predložena su četiri člana.

Vladislav Bojović je ukazao da se postavlja pitanje opravdanosti postojanja pojedinih odbora i savjeta ako ne mogu da se konstituišu.

Kenana Strujić je istakla da određene odluke treba prilagoditi kako bi bile primjenljive u praksi. Mersudin Halilović je istakao potrebu da Savjet za zaštitu i razvoj lokalne samouprave aktivno radii da je neophodno angažovanje kako bi se konstituisao. Odbor je jednoglasno donio odluku da se raspiše novi Javni poziv za formiranje Savjeta.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *