Naslovna / Vijesti / Društvo / U JU “Dnevni centar” otvorena izložba radova

U JU “Dnevni centar” otvorena izložba radova

U JU “Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom“, otvorena je izložna radova koji su nastali tokom inkluzivnih likovnih radionica.

Izložba je završna aktivnost obilježavanja 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, a istovremeno obilježen je i Međunarodni dan ljudskih prava.

“Tokom tri dana druženja nastali su divni radovi, jer umjetnost spaja ljude tako da smo jos jednom pokazali da dok djeca crtaju, druže se i tako razvijamo inkluzivniju sredinu i svim ljudima u zajednici šaljemo poruku da djeca sa smetnjama u razvoju, treba da učestvjuju u svim aktivnostima zajednice”,  kazala je Svetlana Dujović direktorica “Dnevnog centra”.

Takodje zahvalila se svim prisutnima i onima koji su dali svoj doprinos u stvaranju likovnih radova: pljevaljskim slikarima, učenicima osnovnih i srednjih škola, mališanima vrtića, nastavnicima, vaspitačima i volonterima.

U ime Opštine Pljevlja, Mersudin Halilović pozdravio je prisutne i istakao je da je ova izložba rezultat truda svih učesnika u inkluzivnim likovnim radionicama.

“Želimo da postavimo nove standarde u promociji i predstavljanju najširoj javnosti prava osoba sa invaliditetom.”

“Nadamo se da će prikazani motivi na izloženim radovima, podstaći odgovorne donosioce odluka da se u još većem stepenu poštuju prava osoba sa invaliditetom” kazao je Halilović.

Nakon obraćanja, Mersudin Halilović svečano je otvorio izložbu.

Učesnicima likovnih radionica, direktorica Svetlana Dujović, uručila je i zahvalnice.

O Ana Dragaš

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *